Hoşgeldiniz  

‘4 milyon turisti tolere etmek kolay değil, karamsarlık en yüksek seviyede’

Semih Köken | 21 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

Değerlendirmelerine ”Bu kadar karamsar olmak istemezdim” diye başlayan Ülkay Atmaca, turizmciyi çok kötü günlerin beklediğini çünkü şu an sektörde yolunda giden bir şey olmadığını dile getirdi. Atmaca, ”Uçak krizi şu anda üçüncü haftasında. Rezervasyon akışı sıfır. Karamsarlık en yüksek seviyede. İki ülkenin politikasının bu hale gelmesi inanılır gibi değil. Bunun Antalya’ya inanılmaz bir etkisi olacak. Çok acilen çözülmesi gereken bir durum olduğuna inanıyorum. Halimiz içler acısı” dedi.

‘4 MİLYONLUK KAYBI TOLERE ETMEK KOLAY DEĞİL’

Şu anda yapılabilecek çok fazla bir şey olmadığını da dile getiren Atmaca, “Gerek konaklama sektörü olarak gerekse grup olarak yapmamız gereken tüm şeyleri yapıyoruz. Tanıtımsa tanıtım, fiyat indirimi ise fiyat indirimi, destekse destek… Biz bütün bunlarda varız. Ancak Rusya’dan gelmeme ihtimali olan 4 milyon turisti tolere etmek çok da kolay bir şey değil. Bugün sihirbazlık yapıp yarın 4 milyonu yolcuyu buraya getirmek mümkün değil. Rusya alt dinamikleri hızlı olan bir pazar. İki hafta sonra ciddi bir pazarlama yaparsınız uçağı doldurursunuz. Bugün Avrupa’da böyle bir şansınız yok. Avrupa pazarı için böyle bir şansınız yok. Dolayısı ile alt dinamiği oldukça hızlı olan Rus pazarının mutlaka hayata geçirilip, hareketlendirilmesi lazım” dedi.

‘EN FAZLA KEMER ETKİLENECEK’

Bu krizden en çok etkilenecek olan destinasyonların başında Kemer’in yer aldığını söyleyen Ülkay Atmaca, “Zaten kışın fazla Rus turist gelmiyor Kemer’e. Ama en azından şu an yeni yıl hazırlıkları içerisinde az da olsa Rus yolcu gelirdi. Şu anda Kemer’de hiç kimse yok. Yollar bomboş. Tesislerin çok büyük bir bolümü kapalı. Çok ciddi bir istihdam problemi var. Tesisler şu anda büyük bir hızla elaman çıkarmaya devam ediyor. Çünkü piyasada dönmesi gereken rakamlar şu anda dönmüyor. Ne nakit akışı, ne çek alışverişi… Bunlar tamamen durma noktasına geldiği için şu anda bu konuda en çok etkilenecek yerlerin başında Kemer geliypr. Çünkü Kemer çok uzun süredir, Rusya pazarının çok yoğun olduğu, Rusya pazarında çok ciddi yer edinmiş bir destinasyondu.” diye konuştu. (Halil Öncü-Kemer)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle