Hoşgeldiniz  

34’üncü imzayı atan Hong Kong, ‘İpek Yolu Bahçesi’yle EXPO 2016’da

Semih Köken | 04 Mart 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

34’üncü imzayı atan Hong Kong, ‘İpek Yolu Bahçesi’yle EXPO 2016’da

Uzakdoğu’nun en işlek ticaret ve turizm merkezleri arasında yer alan Çin Halk Cumhuriyeti’nin özel yönetim bölgesi Hong Kong, Türkiye’nin ilk EXPO’sunda ‘İpek Yolu Bahçesi” açacak. EXPO 2016 Antalya katılım sözleşmesine imza koyan Hong Kong İpek Yolu Birliği (Hong Kong Silk Road Association) Genel Müdür Yardımcısı LuoJie, “Bu bütün dünyanın bildiği çok prestijli bir proje. Daha önce de pek çok EXPO’ya katıldık. Bu organizasyonu çok önemsiyoruz” dedi. Hong Kong ile birlikte EXPO 2016 Antalya’ya katılan ve sözleşme imzalayan ülke sayısı 34’e yükseldi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin onayıyla EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı alan Hong Kong İpek Yolu Birliği (Hong Kong Silk Road Association) Genel Müdür Yardımcısı LuoJie, Antalya’nın Aksu İlçesi’ndeki sergi alanına geldi. Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü’nün sunumunu dinleyen ve öncesinde iç bahçede yer almak istediklerini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Jie, sunum sonrası dış bahçede ve büyük bir alanda yer almak istediklerini belirtti. 1.121 dönümlük sergi alanını araçla gezen Lie, dış bahçede Hong Kong’u daha iyi tanıtmak istediklerini söyledi.

Kuracakları bahçeye, “İpek yolu bahçesi” adı vereceklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı LuoJie, EXPO 2016 Antalya’nın dünyanın bildiği prestijli bir proje olduğunu söyledi, “Daha önce de pek çok EXPO’ya katıldık. Bu organizasyonu çok önemsiyoruz” dedi.

Jie, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Biz bahçemizde İpek Yolu’ndan bahsedeceğiz. Hong Kong İpek Yolu’nun deniz tarafının bir parçasıydı özellikle ve oradan başlayıp Hindistan aracılığıyla dünyanın birçok yerine nasıl gelmiş biz ondan bahsedeceğiz. İklim değişikliği, ekolojik dengeler şu an dünyamızı yakından ilgilendiren konular. Daha çok bu yeşil şehir, yeşil ülkeler ve ekolojinin korunması gibi konular bizim ilgimizi çekti ve bunlara aynı şekilde katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmamız gerekiyor.”

 

BİZİ MEMNUN ETTİNİZ

Gezinin ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan ile biraraya gelen Lie, ekibi övdü ve başarılı bir EXPO sürecinin olmasını diledi. Lie, “Saha gezisinde gördüm ki çalışanları başarılı bir EXPO yapabilecek kapasitedeler. Ekibiniz çok iyi, ‘Çiçek ve çocuk’ temasının seçimi de olumlu” dedi. Genel Sekreter Vekili Akturan da, “Sizin bahçe açmanız bizi çok memnun etti, onları burada görmekten mutluyuz.  Onlar ve bizim için başarılı bir organizasyon olur” şeklinde temennide bulundu. Akturan ve Lie, katılım sözleşmesine birlikte imza koydu. Akturan, Hong Konglu konuğu Lie’ye şakayık takdim etti. Hong Kong ile birlikte EXPO 2016 Antalya’ya katılan ve resmi katılım sözleşmesi imzalayan ülke sayısı 34 oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle