Hoşgeldiniz  

300 liraya ölüm makinesi!

Semih Köken | 05 Kasım 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

300 liraya ölüm makinesi!

Antalya’da bir kişinin ölümüne yol açan ‘kontrolsüz silahlanma’ internet üzerinden tüm hızıyla devam ediyor. ‘Pompalı’ diye tabir edilen darbe gücü yüksek kaçak tüfeklere sahip olmanın bedeli ise sadece 300 lira!

Antalya’da çok sayıda yaralanma ve ölüme neden olan ‘kontrolsüz silahlanma’ internetüzerinden tüm hızıyla devam ediyor. ‘Pompalı’ diye tabir edilen darbe gücü yüksek kaçak tüfeklere sahip olmanın bedeli ise sadece 300 lira!

ANTALYA’da yakın zamanda bir kişinin ölümüne yol açan ‘kontrolsüz silahlanma’ internet üzerinden tüm hızıyla devam ediyor. Hiçbir ruhsat işlemine tabi tutulmadan ‘pompalı’ diye tabir edilen, savunma amaçlı olarak dizayn edilmiş, darbe gücü yüksek bu tüfeğe sahip olmanın bedeli ise sadece 300 lira.

MODEL VE RENK SEÇİMİ

Peki, insan öldürme kapasitesine sahip bu silahlar nasıl temin ediliyor? Bu silahları internet ortamında kolayca bulabiliyorsunuz. İstediğiniz renk ve modeldeki silahı seçip sipariş numarasını arıyorsunuz. Telefonu yanıtlayan kişi satışı yapılan silahla ilgili detaylı bilgiler veriyor. Hatta silahın tanıtımı çeşitli sitelerde görüntülü olarak yapılıyor, darbe gücü mermi kapasitesi anlatılıyor.

‘RUHSATA GEREK VAR MI?’

İş ruhsat sorusuna geldiğinde Türkiye’de kaçak silah sahibi olmanın ne kadar kolay olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz. Çünkü alıcının “Ruhsata gerek var mı?” sorusuna verilen yanıtlar bu kadar da olmaz dedirtiyor.

ŞAŞIRTAN DİYALOG

İşte, internette kaçak silah satışı yapanların akıl almaz diyalogları:

Alıcı: Pompalı satın alacağım ama belgem yok.
Satıcı: Ne belgesi kardeşim. Sen adresini bu numaraya at biz
kargonu kapına yollayacağız. 300 lirayı ödeyip pompalını alacaksın. Zaten buna namlu boyundan ötürü ruhsat alamazsın.
Alıcı: Peki, polis, jandarma kontrolüne yakalanırsam ne olacak?
Satıcı: Kimseyi vurmazsan bir şey olmaz. 40-50 lira ceza öder kurtulursun. Ama tüfeğe el koyalar bilesin. Ama biz sana yenisini yollarız.
Alıcı: Ya sicilime işlenirse?
Satıcı: Korkma. Ben bunu sadece Antalya’ya değil tüm Türkiye’ye gönderiyorum. Ver adresi kapıda ödeme yap böyle de kolaylık sağlıyorum.

AYNI TÜFEKLE ÖLMÜŞTÜ!

Antalya’da yaşayan ve internetten 350 liraya kredi kartına taksitle pompalı tüfeksiparişi veren Ramazan Kabaağaç, elindeki pompalı tüfekle pazarda sebze ve meyve satan Ahmet Kahya ve eşi Münire Kahya’nın bulunduğu standa yöneldi. Kabaağaç, 3 kez ateş etti. Pazarcı Ahmet Kahya, kanlar içinde yere yığılırken Ramazan Kabaağaç, elindeki tüfekle pazar yerinden ayrıldı. Kahya, olay yerinde yaşamını yitirdi.

YASAL SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Yasal olarak av tüfeği satışı yapan işletmelerde ise silah sahibi olmak için Kaymakamlık makamına dilekçe yazmanız, sabıka kaydı ve sağlık raporu almanız gerekiyor. Ayrıca vergi dairesinden alınan vergi borcu yoktur yazısı da dosyaya ekleniyor. Bu evraklarla birlikte yapılan müracaat sonunda av tüfeği satın alma belgesi düzenleniyor. Tüfek, ancak bu belgeye sahip kişilere satılabiliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle