Hoşgeldiniz  

27 Ülke Yeni Yıla Antalya’nın Karanfilleriyle Girecek

Semih Köken | 17 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

27 Ülke Yeni Yıla Antalya’nın Karanfilleriyle Girecek

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, yılbaşı kutlamaları için 27 ülkeye 50 milyon dal çiçek sevkiyatı yaptıklarını, çiçekler arasında en fazla ilgiyi kırmızı karanfillerin gördüğünü belirtti.

Bağdatlıoğlu, yılbaşı, sevgililer ve anneler günü gibi özel günlerin çiçekçilik sektörünün yüzünü güldürdüğünü söyledi. Yaklaşık 2 aydır yılbaşı gecesi kutlamaları için hazırlık yaptıklarını dile getiren Bağdatlıoğlu, Antalya‘daki çiçek seralarında ve depolarında yılbaşıhareketliliği yaşandığını ve çiçek kesimlerinin yapıldığını söyledi.

27 ÜLKEYE 50 MİLYON DALLIK ÇİÇEK

Yılbaşı gecesi için çiçek sevkiyatlarını yaklaşık 5 günde bitireceklerini anlatan Bağdatlıoğlu, bu yıl geçmiş yıllarla aynı ihracat seviyesine ulaştıklarını ifade etti. Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

Yılbaşı kutlamaları için 27 ülkeye 50 milyon dallık çiçek sevkiyatı yaptık. 10 milyon dolarlık ihracat kapasitesine ulaştık. Rusya ile yaşanan krizden dolayı çiçeklerin gitmemesi nedeniyle genelde Avrupa ülkelerine ihracat oldu. Dünyada da ekonomik kriz var. Türkiye‘nin yaşadığı sıkıntılara rağmen ihracat yapabilmek çok güzel. Sektörde yaşanan sıkıntıların geçici olacağını düşünüyorum ve gelecek yıllar için ümitliyim. Yılbaşısevkiyatının da aksamaması önemli. Bu sektör gerçek anlamda ihracat yapan bir sektör. Yani yüzde 100 katma değerli, her şeyiyle Türkiye‘de üretilen bir ürün. Döviz geliyor ve bu döviz anında bozdurulup piramit gibi herkese yayılıyor.”

EN ÇOK KIRMIZI KARANFİL İLGİ GÖRÜYOR

Yılbaşında en fazla kırmızı renkli çiçeklerin tercih edildiğine dikkati çeken Bağdatlıoğlu, “15’ten fazla çeşit çiçek ihraç ediyoruz. En büyük ilgiyi kırmızı karanfiller görüyor. Kırmızının yanında beyaz ve bordo renkler de tercih ediliyor. Türk çiçeklerine en büyük ilgiyi Hollandave İngiltere gösterdi.” dedi.

“ORTADOĞU’DAKİ SIKINTILAR SEKTÖRÜ ETKİLİYOR”

Ortadoğu’daki sıkıntıların çiçek sektörünü de etkilediğini anlatan Bağdatlıoğlu, “Çiçek barışı ve sevgiyi temsil ediyor. Çiçek, insanların barış ve huzur içinde yaşarken sevgilisine, doğum günlerinde, mutluluklarında birbirlerine verdikleri bir değer. Bu savaşların, kavgaların olmamasını istiyoruz. Bu anlamda birkaç gün önce de Türkiye Büyük Millet Meclisindeki milletvekillerimize 2017’nin barış içinde geçmesi, kavga etmemeleri ve birlikte hareket etmeleri için çiçek buketi yolladık.” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle