Hoşgeldiniz  

24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı

Semih Köken | 15 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) Antalya Expo Center’de açıldı.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) Antalya Expo Center’de açıldı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok firmanın et, süt, pastacılık, su ürünleri, dondurulmuş gıda, yağlar, doğal ürünler, alkollü ve alkolsüz içecek ve gıda ambalaj ekipmanları ürünlerini sergilediği fuar, 18 Şubat 2017 tarihine kadar sektör profesyonellerine açık olacak.

Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gıda ve içeceğin, yeme-içmenin insanlığın en önemli meselesi olduğunu, insanlık var olduğu sürece de en önemli mesele olmaya devam edeceğini söyledi.

Antalya’nın, hem gıdanın üretiminde hem de tüketiminde çok önemli bir şehir olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Biz hem üretiyoruz, ihraç ediyoruz hem de kentteki büyük turizm potansiyeliyle çok önemli gıda ve içecek tüketicisiyiz. Onun için bu fuarın bu şehirde yapılıyor olması tesadüf değil.” diye konuştu.

Ulusal ve uluslararası kongre ve fuarlarıyla Antalya’nın kitle turizminin yanında bir kongre ve fuar kenti de olduğunu dile getiren Karaloğlu, fuar ve kongrede daha da iddialı olunması, bu alana daha fazla önem verilmesi gerektiğini bildirdi. Karaloğlu, “Turizmi 12 aya yaymak istiyorsak, fuar ve kongrelere ağırlık vermemiz lazım. Turizmin muhteşem altyapısı üzerine bunları da yükseltmemiz lazım.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 4 ülkeden katılımcı, 21 ülkeden de alım heyetinin bulunduğu fuarın uluslararası olmayı hak ettiğini söyledi.

Sektörün gelişmesine katkı sağlayacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin de Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nın Antalya’nın en önemli sektörlerinden biri olan tarım sektörünün ve stratejik bir sektör olan gıda sektörünün gelişmesine katkıda bulanacağına inandığını bildirdi.

Her sektörde olduğu gibi gıda sektöründeki işletmelerin de hayatta kalmak, büyümek, gelişmek için teknolojiyi yakından izlemek, verimli üretmek, ambalaj sistemlerini, dağıtım ağını, lojistiğini doğru planlamak zorunda olduğunu anlatan Çetin, “Dev firmaların yer aldığı küresel rekabet içinde, Türkiye’nin en fazla ilerleyebileceği, en avantajlı olduğu sektörlerimizden birisinin de gıda sanayi olduğuna inanıyoruz. Bu zorlu pazarlarda firmalarımız kalite ve standartlarından ödün vermeden doğru noktalarda konumlanmak durumundadır. Bu fuar, dünyadaki gelişmeleri görmek açısından önemlidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karaloğlu, Türel, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ve diğer katılımcılar kurdeleyi keserek fuarın açılışını yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle