Hoşgeldiniz  

İŞTE ANTALYANIN LİSTELERİ

Semih Köken | 18 Eylül 2015 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

İŞTE VEKİL ADAYLARIMIZ

1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek olan erken genel seçimler için tüm partiler milletvekili aday listelerini açıkladı. Partilerde sıralamalarda yer alan bir çok ismin yeri değiştirildi, bazı isimler ise aday gösterilmedi

 

AK Parti’de ilk sırada değişiklik

AK Parti Antalya’da eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aday gösterildi. Haziran listesindeki Nevin Korkmaz Zor’un yerine bu kez 29 yaşındaki Avukat Işılay Işıldar Can getirildi. CHP Antalya’da adayların çoğunun avukat olması ve listede 4 kadın yer alması dikkat çekti.

 

MHP’de 6 isim değişikliği

CHP’de aday olmayan Gürkut Acar ve İbrahim Keser’in yerine yürüme engelli Barış İşbilen ve Manavgatlı Meral Mengi aday gösterildi. Antalya MHP’de Haziran seçimlerindeki listenin başında olan ilk 3 isme dokunulmadı. Listede 6 isim değiştirildi. İşadamı Güray Parlak ise eskiden 13’üncü sırada yer aldığı listede yeni listede 5’inci sıraya yükseldi.

 

HDP’de adeta yeni liste

HDP’de Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç yine ilk sırada yer aldı. Daha önce 13 ismi aday gösteren HDP bu kez 14 ismi aday gösterdi.

​ 

Listede sabit kalan isimler Oluç ile birlikte Deniz Yıldırım, Nuray Erçağan, İshak Kahraman, İlkin Manya, Songül Şarklı oldu. Yeni listede partinin ağır toplarından Cevdet Çağlar da yer aldı.

 

AK PARTİ’DE ELVAN GİTTİ ÇAVUŞOĞLU GELDİ

 

AK Parti Antalya’da birinci sıraya eski bakan Lütfi Elvan’ın yerine eski bakan Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. Parti tabanından gelen isimler yine ilk sıralarda yer aldı.

 

AK Parti Antalya’da 7 Haziran listelerine nazaran 1 Kasım 2015 genel seçimleri için aday listelerinde tek bir isim değiştirildi. Haziran seçimlerinde partinin birinci sırada adayı olan eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yerine eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aday gösterildi. 3 dönem kuralına takılan eski Dışişleri Bakanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu bilindiği üzere bir Alanyalı. Çavuşoğlu böylece yeniden kendi memleketinden aday gösterilmiş oldu. Edinilen bilgiye göre aday gösterilip bu kez milletvekili aday adaylığı müracaatı olmayan 2 isim yeniden aday gösterildi. Öte yandan  eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Akdeniz sahilindeki Mersin’den aday gösterildi.

 

Kadro tamam

Listede Çavuşoğlu’nun ardından eski İl Başkanı ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, eski İl Başkanı Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu, İbrahim Türkiş şeklinde devam ederken listede ikinci değişiklik dokuzuncu sırada yaşandı. Haziran listesinde Nevin Korkmaz Zor’un yer aldığı listede bu kez 29 yaşındaki genç avukat Işılay Işıldar Can getirildi. 7 Haziran seçimlerinde onuncu sıradan aday gösterilen ancak Kasım seçimleri için başvurmayan Hakkı Beşkazalı yeniden aynı sıralamayla aday gösterildi. Listede onbirinci sırada Ercan Mekteplioğlu yer alırken onu sırayla İzzet Yılmaz, Murtaza Tamyürek takip etti. Haziran seçimlerinde yine ondördüncü sıradan aday gösterilen ancak Kasım seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Mustafa Akdeniz’de yine aynı sıradan aday gösterildi. Ondördüncü sırada olacağı öne sürülen değişiklik ise böylece yaşanmadı.

 

 

 

CHP’DE 2 İSİM ADAY OLMADI

 

7 Haziran için ön seçim sonrası oluşturulan listeyle seçime giren CHP Antalya’da, listenin sonundaki 2 isim değişti

 

CHP genel merkezinde edinilen bilgiye göre aday listeleri için akşam saatlerinde toplantı yapıldı. Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edileceği cuma günü sabah ilk saatlerine kadar süren toplantı sonrası Antalya listesi de belli oldu. Antalya listesinde seçilebilecek sıralardan bir ismin değişikliği yaşanmadı. Gece yarısına doğru MYK’nın hazırladığı liste, Parti Meclisi’nde oylamaya sunuldu. 7 Haziran 2015 genel seçimleri için ön seçim ile adaylarını belirleyen CHP Antalya’da, mevcut 5 vekil yerlerini korudu. 5’inci sıradaki mevcut adayın seçilememe ve partinin oy kaygısı nedeniyle yeri değiştirilecek denilen altıncı sıradakı Figen Albuga Çalışıkuşu dahil ilk 12 ismin üzerinde bir değişikliğe gidilmedi. Listede sıralamada sırasıyla Doktor Niyazi Nefi Kara, eski genel başkan Av. Deniz Baykal, partinin kontenjan adayı işadamı Çetin Osman Budak, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, eski İl Başkanı Devrim Kök, Av. Figen Çalıkuşu, aday olmak için 7 Haziran öncesi istifa eden eski savcı Rafet Zeybek, Nusret Bayar, Av. Deniz Filiz, Av. Sultan Yeğen, Doktor Sevindik Gizli, Av. Cavit Arı şeklinde sıralandı. Adayların çoğunun avukat olması dikkat çekti.

 

Son iki isim yeni listede yok

Böylece CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 11’inci adaylığında partisinin en yetkili karar organınca ön seçimde elde ettiği yerden 2’nci sıradan aday olarak gösterilmiş oldu. CHP’de 7 Haziran listesinin sonundaki 2 isim ise aday olmadı. CHP’de 1 Kasım seçimleri için aday adaylık müracaatında bulunmayan 7 Haziran listesinde 13’üncü sıra adayı eski milletvekili Avukat Gürkut Acar ve 14’üncü sıra adayı İbrahim Keser’in yerine 2 isim gösterildi. Bu adaylardan biri yürüme engelli aday bir diğeri ise kadın aday oldu. Henüz bir buçuk yaşındayken yanlış bir aşı sonrası yürüme engelli olan adliye memuru 38 yaşındaki Barış İşbilen 13’üncü sıradan aday gösterildi. Barış İşbilen, Muratpaşa Belediyesi yöneticilerinden Erol İşbilen’in yakını olarak da biliniyor. Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayları arasında da yer alan Barış İşbilen, “Engelleri Aşalım İktidara Koşalım” sloganıyla ön seçime girmişti. Ön seçimde 2 bin 199 oyla 96 kişi arasında 38’inci sırada yer almıştı. Yeni listede, ön seçimde 4 bin 309 oyla 15’inci sırada yer alan Çevre Mühendisi Manavgatlı Meral Mengi aday gösterildi. 7 Haziran seçimlerinde 5 milletvekili çıkaran CHP’de, neredeyse seçilemeyecek sıralarda da olsa 4 kadın ismi, milletvekili adayı olarak gösterildi.

 

 

MHP’DE 6 İSİM DEĞİŞTİ

 

Antalya MHP’de 1 Kasım için açıkladığı milletvekili aday listelerinde ilk 3 sıraya dokunulmadı. Listede 6 isim gözden çıkarıldı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel merkezi tarafından açıklanan 1 Kasım 2015 genel seçim milletvekili aday listeleri herkesi şok etti. İlk 3 sıra için sürpriz yaşanmazken listedeki 6 isim gözden çıkarıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Antalya’nın ilk üç vekiline dokunulmadığı öğrenildi. Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı sırasıyla yine listenin ilk üçünde de yer aldı. 7 Haziran genel seçimlerinde dördüncü sıra adayı olan Kaymakam Adem Uslu yeni listede yer bulamadı. Parlak Restoran’ın sahibi olan Antalya’nın tanınmış iş adamlarından Güray Parlak ise eskiden 13’üncü sırada yer aldığı listede yeni listede 5’inci sıraya yükseldi. MHP’de 6 ismin yeni listeye girdiği gözlendi. Alanya eski İlçe Başkanı Cafer Uyar, daha önce beşinci sıradan gösterilmişti, yeni listede dördüncü sıradan kendine yer buldu. Parlak on üçten çıktığı beşinci sırada yer alırken altıncı sıra adayı Avukat Cengizhan Gököz yerini korudu.

 

6 isim değişti

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde onbirinci sıradan aday gösterilen Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül’ün eşi Neşe Gül, bu kez dört basamak yükselerek yedinci sıradan aday gösterildi. Sekizinci sırada Avukat Mehmet Cüneyt Güzel’in olduğu listede sırayla, Muratpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak, Meryem Aydoğan, işadamı Servet Aksoy, turizmci Soner İnal, eğitimci Hafize Nursen Aktaş ve eğitimci Özcan Kadıoğlu yer aldı. Haziranda aday gösterilen Kaymakam Adem Uslu, işadamı Tolga Alıcı, Avukat Gökhan Kurşunlu, Avukat Mustafa Alperen Erol, Jeoloji Mühendisi Hasan Bölücek ve bu seçimde adaylık müracaatında bulunmayan MHP Genel Başkanı Bahçeli Medya ve İletişimden Sorumlu Başdanışmanı Metin Özkan listede yer almadı.

 

 

 

HDP’DE LİSTE ADETA YENİLENDİ

 

Geçen seçimlere göre 1 Kasım seçimleri için liste başını yine Hakkı Saruhan Oluç’un çektiği HDP Antalya’da listede 6 kişi sabit kalırken, listeye yeni 8 isim eklendi.

 

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde olduğu gibi HDP’de listenin başını HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç’un çektiği HDP Antalya’da 14 isim listede yerini aldı. HDP’nin eski listesine kıyasla genel merkezin açıkladığı listedeki 8 yeni isim dikkat çekti. 7 Haziran listesindeki 7 isim ise 1 Kasım seçimlerinde yer almayacak. Geçtiğimiz seçimlerde 2’inci sırada yer alan Deniz Yıldırım bu listede 3’üncü sırada bulundu. Listede sabit kalan isimler Hakkı Saruhan Oluç, Deniz Yıldırım, Nuray Erçağan, İshak Kahraman, İlkin Manya, Songül Şarklı oldu. Eski listedeki 7 isim olan Hadi Cin, Aysel İbili, Gülkız Türk Doğan, Atalay Mete, Hasan Kıyafet, Leyla Ruken Yolcu, Savaş Sezgin yerine yeni listede 8 isim olan Cevdet Çağlar, Bayram Ardık, Firdevs Sema Tatlı, Emrah Tok, Kamile Yılmaz, Hülya Demir, Şeyhmus Demir, Yüksel Gönül’e yer verildi. HDP bir önceki seçimde 14 yerine 13 milletvekili adayı ismi açıklamıştı.

 

Oluç’la devam

Antalya’da 7 Haziran seçimlerinde 96 bin 765 oyla 1 milletvekili çıkaran HDP’de böylece ikinci sıraya eski HADEP Antalya Merkez İlçe Başkanı, 2009 seçimlerinin DTP Kepez Belediye Başkan adayı olan Cevdet Çağlar getirilmiş oldu. Antalya’da Kürt siyasetinin tanınmış isimlerinden olan Cevdet Çağlar, sırasıyla HADEP’ten başlayarak DEHAP ve DTP sürecinde partide yönetici olarak görev aldı. Milletvekili ve Kepez Belediye Başkan Adayı oldu. Haziran seçimlerinde listenin ikinci sırasında yer alan Avukat Deniz Yıldırım, yeni listede üçüncü sırada yer aldı. Gezi Parkı eylemleri sırasında Antalya’da tutuklanan ve tahliye olduktan sonra PKK’ya katılan “Kırmızı fularlı kız” lakaplı Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan da 4’üncü sıradan aday gösterildi. Antalya Hakkarililer Dernek Başkanı İshak Kahraman listenin beşinci sırasında kendine yer buldu.

İŞTE O LİSTELER :

 

AK PARTİ 7 HAZİRAN 2015 LİSTESİ:

1-Lütfi Elvan

2-Mustafa Köse

3-Hüseyin Samani

4-Gökçen Özdoğan Enç

5-Sena Nur Çelik

6-İbrahim Aydın

7-Atay Uslu

8-İbrahim Türkiş

9-Nevin Korkmaz Zor

10-Hakkı Beşkazalı

11-Ercan Mekteplioğlu

12-İzzet Yılmaz

13-Murtaza Tamyürek

14-Mustafa Akdeniz

 

AK PARTİ 1 KASIM 2015 LİSTESİ:

1-Mevlüt Çavuşoğlu

2-Mustafa Köse

3-Hüseyin Samani

4-Gökçen Özdoğan Enç

5-Sena Nur Çelik

6-İbrahim Aydın

7-Atay Uslu

8-İbrahim Türkiş

9-Işılay Işıldar Can

10-Hakkı Beşkazalı

11-Ercan Mekteplioğlu

12-İzzet Yılmaz

13-Murtaza Tamyürek

14-Mustafa Akdeniz

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

CHP 7 HAZİRAN 2015 LİSTESİ:

1-Niyazi Nefi Kara

2-Deniz Baykal

3-Çetin Osman Budak (Kontenjan)

4-Mustafa Akaydın

5-Devrim Kök

6-Figen Çalıkuşu

7-Rafet Zeybek

8-Nusret Bayar

9-Deniz Filiz

10-Sultan Yeğen

11-Sevindik Gizli

12-Cavit Arı

13-Gürkut Acar

14-İbrahim Keser

 

CHP 1 KASIM 2015 LİSTESİ:

1-Niyazi Nefi Kara

2-Deniz Baykal

3-Çetin Osman Budak (Kontenjan)

4-Mustafa Akaydın

5-Devrim Kök

6-Figen Çalıkuşu

7-Rafet Zeybek

8-Nusret Bayar

9-Deniz Filiz

10-Sultan Yeğen

11-Sevindik Gizli

12-Cavit Arı

13- Barış İşbilen

14-Meral Mengi

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

MHP 7 HAZİRAN 2015 LİSTESİ:

 

MHP

1-Mehmet Günal
2-Ahmet Selim Yurdakul
3-Tarkan Akıllı
4-Adem Uslu
5-Cafer Uyar
6-Cengizhan Gököz
7-Tolga Alıcı
8-Gökhan Kurşunlu
9-Metin Özkan
10-Alperen Erol
11-Neşe Gül
12-Hasan Bölücek
13- Güray Parlak
14-Turgut Bucak

 

MHP 1 KASIM 2015 LİSTESİ:

1-Mehmet Günal
2-Ahmet Selim Yurdakul
3-Tarkan Akıllı
4-Cafer Uyar
5-Güray Parlak
6-Cengizhan Gököz
7-Neşe Gül
8-Mehmet Cüneyt Güzel
9-Turgut Bucak
10-Meryem Aydoğan
11-Servet Aksoy
12-Soner İnal
13-Hafize Nursen Aktaş
14-Özcan Kadıoğlu

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

HDP 7 HAZİRAN 2015 LİSTESİ:

 

1-Saruhan Oluç

2-Deniz Yıldırım

3-Nuray Erçağan

4-Hadi Cin

5-Aysel İbili

6-İshak Kahraman

7-Gülkız Türk Doğan

8-Atalay Mete

9-İlkin Manya

10-Hasan Kıyafet

11-Leyla Ruken Yolcu

12-Savaş Sezgin

13-Songül Şarklı

 

HDP 1 KASIM 2015 LİSTESİ:

1 Hakkı Saruhan Oluç

2 Cevdet Çağlar

3 Deniz Yıldırım

4 Nuray Erçağan

5 İshak Kahraman

6 Songül Şarklı

7 Bayram Ardık

8 Firdevs Sema Tatlı

9 Emrah Tok

10 İlkin Manya

11 Kamile Yılmaz

12 Hülya Demir

13 Şeyhmus Demir

14 Yüksel Gönül

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle