Hoşgeldiniz  

2 bin öğrenci bisikletle buluşturuldu

Semih Köken | 22 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

2 bin öğrenci bisikletle buluşturuldu

Sosyal belediyecilik örneği

Eğitime destek vermeye son gaz devam eden Kemer Belediyesi, ilçedeki 2 okulda daha bisiklet dağıttı. Geçen yıl, ilçedeki öğrencilere bin 650 bisiklet hediye ettiklerini kaydeden Başkan Gül, bu yıl da 600 çocuğu bisiklete kavuşturacaklarını söyledi.

Sosyal belediyecilikte yeni bir çığır açan Kemer Belediyesi, okullarda bisiklet dağıtımına devam ediyor. Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu ve Yenimahalle Hacı Hafize Saygan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenlerle 100’ü aşkın öğrenciye bisiklet hediye edildi.

“BÖYLE BELEDİYE GÖRMEDİM”

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, eşi Neşe Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Can, Kemal Yüksel ve Nuray Minta ile Meclis üyesi Recep Yılmaz, Semih Top ve daire müdürlerinin katıldığı törenlerin ilki Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Okul Müdürü İsmail Aksöz,  bugüne kadar görev yaptığı illerde eğitime bu kadar destek veren bir belediye görmediğini ve duymadığını belirterek Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve ekibine teşekkür etti.

“ÇOCUKLARIMIZ GÜLSÜN DİYE…”

Başkan Gül ise, “Eşim ilk bisiklete 17 yaşında kavuşmuş, bu konuda hep hayıflanır. Ben de çocukluğumda bisiklete binmek için akşama kadar sıra bekliyordum. Çünkü arkadaşlarımda bisiklet vardı, bende yoktu. Bu sıkıntıları Kemerli çocuklarımız yaşamasın diye, yaşı bisiklete binmeye müsait olan,  6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine bisiklet hediye ediyoruz. Geçen yıl bin 650 bisiklet verdik, bu yıl ise 600 çocuğumuzu daha bisiklete kavuşturacağız” dedi.

EĞİTİME TAM DESTEK

Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu 6’inci sınıf öğrencilerine bisikletlerini eşi Neşe Gül, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte teslim eden Mustafa Gül, ardından Yeni Mahalle Hacı Hafize Saygan İlköğretim Okulu’nda bisiklet dağıttı. Her iki okulda da ikinci teslimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Gül, “7 ve 8’inci sınıflara bisiklet verilmişti. Şimdi de 6’ıncı sınıf öğrencilerine hediye ediyoruz. Yıl boyunca törenlerimiz devam edecek: Böylece çocuklarımız hem okullarına ulaşım imkânı bulacak, hem de sağlıklı yaşam için spor yapacak. Ayrıca başarılı öğrencilere tablet dağıtımını da sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE SERVİS MÜJDESİ

Başkan Gül, Kemerli veli ve öğrencilere bir de servis müjdesi verdi. Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmede ilk aşamada 6 öğrenci servisi izni aldıklarını kaydeden Başkan Gül, “Okul müdürleri, maddi yetersizlik nedeniyle servis ücreti ödeyemeyen öğrencileri tespit edip bize bildirecek. İlk etapta 6 okul servisi ile öğrencilere ücretsiz hizmet vereceğiz.  Bu konuda sıkıntı yaşayan velilerin yardımına koşmak istiyoruz. Gelecek öğretim yılında bu hizmet başlayacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle