Hoşgeldiniz  

19 MAYIS’TA BÜYÜK YÜRÜYÜŞ

SEMİH KÖKEN | 18 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

MİLLİ bayram kutlamalarına yönelik kısıtlamalara tepki amacıyla ilk kez 2012’de düzenlenen 19 Mayıs Fener Alayı, bu yıl da Konyaaltı varyantlardan, Cumhuriyet Meydanı’na binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğiyle 19 Mayıs, 29 Ekim gibi milli bayram kutlamalarına çeşitli kısıtlamalar getirilmişti. Bu kısıtlamalara tepki amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde 70’i aşkın STK desteğiyle düzenlenen Fener Alayı, bu yıl da tekrarlanacak. Antalya İçin El Ele Platformu’nun desteğiyle, ‘Her yaştan gencimizle 19 Mayıs’ta saat 19.00’da Türkiye Cumhuriyeti için Antalya El Ele’ sloganıyla düzenlenecek yürüyüş, Konyaaltı varyantlardan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek. Yürüyüşün ardından ünlü sanatçı Sıla konser verecek. 2012’deki yönetmelikle 19 Mayıs’ın ulusal bayram olmaktan çıkarılıp basit bir gençlik haftasına dönüştürülmeye çalışıldığını savunan ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Türk ulusu için çok önemli bir tarihi değere sahip 19 Mayıs’ın basit bir haftaya dönüştürülemeyeceğini söyledi. Yönetmelik öncesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunabildiğini hatırlatan Daş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü haricindeki tüm kurumlara yasak getirildiğini söyledi. Daş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bu yılki afişinde ‘Gençlik Haftası’ ibaresi büyük puntolarla yazılırken, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bilinçli olarak küçük puntolarla yazıldığını öne sürdü.

TÜM ANTALYA’YA ÇAĞRI

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan yeniden uyanışı başlattığını belirten Daş, “Varlık ve yokluk mücadelemizin bayrağı, içimizde hiç sönmeyen bir meşale olmuştur. Her türlü hile, iftira ve yalana rağmen Türk Ulusunun, büyük önder Atatürk’e bağlılığını ve inancını asla kaybetmediği görülmektedir. Ulaştığımız ve ulaşamadığımız tüm kurumlarımızı 19 Mayıs’ta el ele vererek kutlamaya ve tüm ülkeye güç vermeye çağırıyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle