Hoşgeldiniz  

15 Temmuz ruhu tuvalde

Semih Köken | 06 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

15 Temmuz ruhu tuvalde

KEPEZ Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)  işbirliği ile ’15 Temmuz Ruhu’ temalı ulusal resim yarışması düzenledi.
KEPEZ BELEDIYESI, ILCE MILLI EGITIM MUDURLUGU VE TURKIYE GENCLIK VAKFI (TUGVA) ISBIRLIGI ILE '15 TEMMUZ RUHU' TEMALI ULUSAL RESIM YARISMASI DUZENLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Ülke genelinde ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere üç kategoride yapılan yarışmada eserlerin teslim edilme süresi sona erdi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin karşı koyuşunun tuvale yansıtıldığı ’15 Temmuz Ruhu’, temalı yarışmaya 70 ilden 600 eser katıldı. Eserler, Prof. Dr. Erol Kılıç, Dr. Süleyman Özderin, Necati Berdibek, Erdal Çelik ve Levent Ortak’tan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmanın ödül töreni ise 15 Temmuz’un yıldönümünde Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmada ortaokul düzeyinde birinciye diz üstü bilgisayar, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye tablet bilgisayar, üç adette mansiyon ödülü olarak fotoğraf makinesi, lise düzeyinde birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, 3 adet mansiyon olarak 500 TL, üniversite düzeyinde birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve 3 adet mansiyon olarak bin TL ödül verilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de kültür müdürlüğüne teslim edilen eserleri yerinde inceledi.  FETÖ/PDY’nin darbe girişimine karşı milletin büyük bir kahramanlık destanı yazdığını belirten Başkan Tütüncü, “Her geçen gün bu destanın ne kadar derin manaları olduğunu görüyor ve fark ediyoruz. Her geçen gün açılan gizemlerle birlikte 15 Temmuz’un ne kadar büyük bir tehdit olduğunu, 15 Temmuz için kahramanca mücadele eden milletimizin ne kadar büyük sıkıntıları defettiğini de görüyoruz” dedi.

15 Temmuz’daki kahramanlık destanını zihinlere kazımak ve gençlerin 15 Temmuz’u düşünmelerini sağlamak amacıyla ulusal düzeyde resim yarışması düzenlediklerini aktaran Tütüncü, “70 ilden 600’e yakın eser bu yarışmaya katıldı. Jürimizin yapacağı değerlendirme neticesinde 600 resim arasından dereceye giren eserler seçilecek. Bu neticesinde yarışmanın ödüllerini, 15 Temmuz Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında teslim edeceğiz. Çok başarılı resimler var. Amacımız bu resimlerden güzel bir seçki oluşturup bu seçkiyi belediyemizin farklı noktalarındaki tesislerinde halkımızla buluşturmak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle