Hoşgeldiniz  

14 Mart Tıp Bayramı

Semih Köken | 14 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

14 Mart Tıp Bayramı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

14 Mart Tıp Bayramı, System.String[]
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr.  Necat Yılmaz,  14 Mart  Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında  Antalya merkezde ve ilçelerde olmak üzere 18 sağlık tesisinde, Sağlık Bakanlığının Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hasta haklarına saygılı, sağlığı güven ve kaliteyle buluşturan güvenilir, etkili, verimli, hakkaniyete uygun ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunulduğunu ifade etti.

Söz konusu sağlık tesislerinden ikisinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üçünün ağız ve diş sağlığı merkezi ve 13’ünün de devlet hastanesi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, kamu hastaneleri genel sekreterliği olarak, 2 bin 958 yatak kapasitesi ve 10 bin 607 sağlık çalışanıyla kentin sağlık yükünün büyük bir kısmını karşıladıklarını vurguladı.

Yılmaz, yapımı devam eden ve planlamaya alınan modern sağlık tesisleriyle de taleplere daha hızlı ve daha kaliteli cevap verir duruma geleceklerini ifade etti.

Hem merkez hem de ilçe hastanelerinin fiziki şartlarında iyileştirme yaptıklarını personel ve doktor dinlenme odalarını dizayn ettiklerine ve döner sermayeden gelen payı arttırdıklarına değinen Yılmaz, sağlık hizmeti verme misyonlarının yanında sağlık eğitimi verme konusundaki misyonlarının olduğunu belirtti.

Sağlıkta şiddete de değinen Yılmaz şunları kaydetti:

“Şifa veren ele vefanın gösterilmediği, saygının ve sevginin yerini şiddetin kapladığı ‘sağlıkta şiddet’ olaylarında Bakanlığımızın aldığı tedbirlerin yanı sıra bizler de her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Bir doktora, bir hemşireye onları koruyan güvenlik personeline kalkan eli ve hakaretlerde bulunan kişi ve kişileri esefle kınıyoruz. Şiddetten uzak, şifa veren ellere karşı gönüllerde vefanın hakim olduğu sağlıklı günler diliyor, bugün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarımızı da saygıyla ve minnetle anıyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle