Hoşgeldiniz  

100 milyon liralık proje referanduma sunulacak

Semih Köken | 21 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

100 milyon liralık proje referanduma sunulacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi 100 milyonluk liralık yatırımla gerçekleştirmeyi planladığı Doğu Garajı Projesi’ni halk oylamasına sunacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’nin tanıtımı Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Proje hakkında Çaybaşı ve Yüksekalan mahallelerinde yaşayanlara bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı esnafına verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Doğu Garajı Projesi’nin 2,5 yıldır gündeminde olduğunu ifade eden Türel, projenin tamamlanmasının ardından bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Türkiye’nin yaşadığı olumsuz gelişmelere rağmen turizm sektöründe önemli bir kayıp yaşamadığını dile getiren Türel, turizm sektörünün önemli isimlerine projelerini anlattığında bu kişilerin hayranlıklarını gizleyemediğini söyledi. Doğu Garajı Projesi’yle yeni bir cazibe merkezi oluşturacaklarını belirten Menderes Türel, turistlerin o dükkanlara girmeden gitmeyeceklerini kaydetti.

TURİST ZİYARETE GELECEK

850 metre uzunluğunda bir cadde düzenlemesi yapacaklarını dile getiren Türel, şu bilgileri verdi: “89 binanın dış cephesini yenileyeceğiz. Projeyi 720 günde tamamlayacağız. 2 adet süs havuzunun yer aldığı projeyle Antalya’nın en değerli köşelerinden birini yapacağız. Bölge çok farklı bir görünüme sahip olacak. Turisti zincirle bağlasalar bile gelip burayı görecek.”

100 MİLYON LİRALIK PROJE

Başkan Menderes Türel, 6 milyon liralık kamulaştırma yapacakları projenin toplam maliyetinin 100 milyon lirayı bulacağını söyledi. Projeyi halk oylamasıyla, Çaybaşı ve Yüksekalan mahallerinde yaşayanlara soracaklarını ifade eden Türel, “31 Temmuz Pazar günü projemizi halk oylamasına sunacağız. Vatandaşlarımız projeyi kabul ederlerse hemen ihale aşamasına geçeceğiz. Yaptığımız projede iddialıyız. Projelerimizin dünyanın en iyisi olması için çalışıyoruz.” dedi.

Proje koordinatörü şehir planlamacısı Can Kubin de projenin detaylarını vatandaşlara anlattı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle