Bir süre önce Sheraton Voyager Antalya nýn iþletmesini alan Rixos Hotelleri Yönetim Kurulu Baþkaný Fettah Tamince,Genel Koordinatörümüz Semih Köken inde bulunduðu kahvaltýda otelde deðiþiklik yapýlýp yapýlmayacaðýyla ilgili bilgi verdi.

Yurtiçi ve Yurtdýþýnda Açtýðý Otellerle Bir Dünya Markasý Olma Yolunda Hýzla Ýlerleyen Rixos, Her Þey Dahil Sistemini Kaldýrmak Ýçin Çalýþma Baþlattý. Grup Bünyesinde Bulunan Rixos Premium Bodrum, 1 Mayýs 2011 Tarihinden Ýtibaren Her Þey Dahil Konseptinden Çýkacak.
Yurtiçi ve yurtdýþýnda açtýðý otellerle bir dünya markasý olma yolunda hýzla ilerleyen Rixos, her þey dahil sistemini kaldýrmak için çalýþma baþlattý. Grup bünyesinde bulunan Rixos Premium Bodrum, 1 Mayýs 2011 tarihinden itibaren her þey dahil konseptinden çýkacak. Denemelerden olumlu sonuç alýnmasý halinde, uygulama Antalya daki otellerde de denenecek. Bir süre önce Sheraton Voyager Antalya nýn iþletmesini alan Rixos Hotelleri Yönetim Kurulu Baþkaný Fettah Tamince, gazetecilere otelde deðiþiklik yapýlýp yapýlmayacaðýyla ilgili bilgi verdi. Tamince, Bodrum daki otelin her þey dahil sisteminden çýkarma kararý aldýklarýný bildirdi. Söz konusu uygulamayý tesislerinden çýkarmak için çalýþma baþlattýklarýný belirten Tamince, "Her þey dahili kaldýrmak için birileri öncülük etmesi gerekiyor. Bunu da Rixos yapacak." dedi. Her þey dahil sisteminin Türk turizminin geliþmesine önemli katký saðladýðýný vurgulayan Tamince, bu konseptin Türkiye yi rekabette öne çýkardýðýný, ancak her þey dahilde ýsrarýn turizmi farklý neticelerle karþý karþýya koyabileceðine dikkat çekti. Bu doðrultuda, Bodrum daki tesisi her þey dahilden çýkarmak için çalýþma baþlattýklarýný aktaran Fettah Tamince, þöyle konuþtu: "Ýlk denememizi Bodrum da yapacaðýz. Bunda da baþarýlý olabileceðimize inanýyoruz. Her þey dahil sadece daha fazla para kazanma anlamýnda deðil, hizmet kalitesini yükseltme, insanlarý otelcilikte daha heyecanlý hale getirebilme adýna da önemli bir teþebbüs." Tamince, son 2-3 yýldýr her þey dahil konseptiyle hizmet veren tesislerin bazý ünitelerini sistemden çýkardýklarýný, baþarýlý olmasý halinde uygulamayý diðer tesislere de yayacaklarý bilgisini verdi. Sheraton ýn, mimarisiyle, konumuyla Antalya nýn önemli tesislerinden olduðunu dile getiren Tamince, "Biz de Rixos olarak bu konumu çok daha iyi deðerlendireceðimize inanýyoruz. Dolayýsýyla böyle bir potansiyeli deðerlendirdik. Ýnþallah baþarýlý oluruz." ifadelerini kullandý. Tamince, otelin ismi konusunda da çalýþma yaptýklarýný, sonucun yakýn zamanda kamuoyuna açýklanacaðý bilgisini verdi.
"Antalya VE TÜRKÝYE UCUZ BÝR TURÝZM ALANI DEÐÝL" Rixos un her yýl ortalama yüzde 20-25 büyüyerek, kapasiteli ve nitelikli otellerle markasýný güçlendirdiðini ifade eden Fettah Tamince, turizm sektörüne yönelik deðerlendirmelerde de bulundu. Türkiye ye ucuz turist geliyor yönündeki açýklamalara katýlmadýðýný vurgulayan Tamince, buna, Antalya Havalimaný na inen özel uçak sayýsýný örnek gösterdi: "Antalya Havalimaný na yýllar önce birkaç özel uçak inerken, bugün günde 35 özel uçak iniyor. Dolayýsýyla Antalya ve Türkiye ucuz bir turizm destinasyonu deðil. Buna katýlmýyorum." Tamince, Rixos olarak fiyatlarý indirmek yerine her sene kademeli olarak artýrdýklarýný anlatarak þöyle devam etti: "Ben hep þuna inanýyorum. Kaliteli ürün sahibini buluyor. Yeter ki doðru ürün geliþtirelim, doðru ürün sunalým. Bununla birlikte markalaþalým. Markalaþmak güçtür. Zordur. Ama tüketiciye ciddi anlamda güven verir." Fettah Tamince, Türk turizminin de Rixos un da geldiði noktadan memnun olduðunu dile getirdi. Turizm gelirleriyle ilgili deðerlendirmelerde de bulunan Rixos un patronu, Türkiye ye gelen turistleri saymakla gelirin artýrýlamayacaðýný savundu. Sayýdan çok elde edilen gelirle öne çýkýlmasý gerektiðini vurgulayan Tamince, þöyle devam etti: "Turist sayýsýna kilitlendiðimiz müddetçe birçok deðeri kaybediyoruz. 20 milyon insanýn konaklamasýndan elde edilen 10 milyondan kazanýlýyorsa çok büyük bir yanlýþýn içerisindeyiz demektir. Dolayýsýyla bundan sonra nitelikli turizm, nitelikli yatak, nitelikli tesislere daha fazla yoðunlaþmamýz gerekiyor. Rixos olarak bunu yapýyoruz ve de baþarýyoruz. Türkiye, zengin turist için hala keþfedilmemiþ bir bölge. Hala sunabileceði çok fazla zenginlikleri var. Türkiye, zengin turist çekme adýna hala büyük potansiyele sahip. Bunun için sivil toplum kuruluþlarý, basýn, mahalli idareler beraber hareket etmeli. Zenginin ne istediði belli. Dünyada yüksek fiyatla ürün satan merkezler neyi sunuyorsa Türkiye de onu yapmalý. Baþka bir þeye gerek yok." Fettah Tamince, Mardan ý da alacaklarý yönündeki söylentilere de son noktayý koydu: "Yok öyle bir þey. Mardan ýn sahibi çok iyi iþletiyor. Allah ona hayýrlý uðurlu etsin. Bu konuda en ufak bir teþebbüsümüz olmadý. Yeterince iþlettiðimiz tesisimiz var. Dolayýsýyla öyle bir talep gelmedi. Bizden de bir talep gitmedi."
|