Hoşgeldiniz  

En büyük butik otel

SEMİH KÖKEN | 29 Nisan 2014 | Ekonomi, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

Maxx Royal’in ‘grand butik’ olarak tanımladığı ve 310 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği ikinci oteli haziranda Kemer’de faaliyete geçiyor. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın otelinin bulunduğu arazi üzerinde yapılan otelde bir gece konaklama 920 TL’den başlıyor.

ETS Grubu’nun ‘grand butik’ olarak tanımladığı ve ultra lüks hizmet veren otel markası Maxx Royal’in ikincisi haziran ayında Kemer’de faaliyete geçiyor. 310 milyon dolaryatırımla Kemer’de 3 ayrı koyda, 200 dönümlük bir alan üzerinde konumlanan otelde, 74 villa, 84 aile rezidans odası ve minimum 105 metrekare büyükülükte 285 suit oda bulunuyor. Ets Tur’un davetlisi olarak gittiğimiz Antalya’da açıklamalarda bulunan Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, yeni yatırımlarında daha çok yabancı turisti hedeflediklerini belirtti. 3 yıl önce açtıkları Belek’teki Maxx Royal’den sonra yeni tesisleri ile dünyanın sayılı otelleri arasına girmeyi planladıklarını dile getiren Ersoy, daha önce Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın otelinin bulunduğu arazi üzerinde yatırımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi Ersoy, “Ağırlıklı olarak Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan misafirler geliyor. Ama şimdiden doluluk oranımız yüzde 90’lara ulaştı” dedi.

DOĞA ÖN PLANDA24212122

Maxx Royal Kemer Resort & Spa otelinin dünyanın en iyi 10 tatil otelinden biri olma hedefi taşıdığını kaydeden Ersoy, “Arazinin 7’de 1’i doğal şekli ile kullanılacak. Akdeniz’in en iyi koylarından biri olduğu için bu bölgeyi seçtik. Bölgenin doğal güzelliğini ön plana çıkarmak için oda sayısını sınırlı tuttuk. Üst gelir grubuna hitap eden bir tesis olacak. Misafirler butik otellerde gördükleri ilgiyi burada görebilecek. Butik otellere göre oda sayısı fazla olduğu için tesisimizi ‘grand butik’ olarak adlandırıyoruz” dedi. Otelde birçok ülkeden çalışanın yer alacağını ifade eden Ersoy, “Otele gelen misafir yemeğini garsona sipariş edecek. Herşey dahil sistemini tam anlamıyla değiştiriyoruz. Kişiye özel hizmet vereceğiz. Kişi başı bir gece konaklamanın maliyeti ise 920 lira civarında olacak” dedi.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Türkiye’nin turizmi hakkında da görüşlerini paylaşan Mehmet Ersoy, gelir hesaplamalarının hatalı yapıldığını söyled. İş ve tatil otellerinin istatistiklerinin ayrı hesaplanması gerektiğini dile getiren Ersoy, “İş otellerinde ortalama kalış süresi kısa. Şehir otellerinde eskiden 10 gün kalan şimdi ulaşım ağının artmasıyla 3 güne düştü. Kalış periyodu azaldı. Fiyata değil hizmete endeskli bir durum söz konusu. Yoksa geçen yıla göre 3-5 puan yukarıdayız” dedi. Bodrum’da bir Maxx Royal daha planlandığını ve gelecek yıl 10 yılını tamamlamış Voyage otellerinin renovasyon sürecine gireceğini anlatan Ersoy, “İstanbul’da da bir şehir oteli planlıyoruz. Avrupa yakasında olacak. Bundan sonra şehir otelciliğinde ilerleyeceğiz. Daha sonra da Maxx Royal’i yurtdışına açıp bir uluslararası zincir planımız var” dedi.24212120

images maxxkem--16-

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle