Hoşgeldiniz  

Dolar fırladı…

SEMİH KÖKEN | 15 Aralık 2014 | Antalya Haber, Ekonomi A- A+

Dolar/TL, siyasi riskin artacağı endişesi ve bu hafta gerçekleşecek ABD Merkez Bankası toplantısına ilişkin beklentilerle Ocak sonundan beri ilk kez 2.32′ye yükseldi.

Dolar/TL, siyasi riskin artacağı endişesi ve bu hafta gerçekleşecek ABD Merkez Bankası toplantısına ilişkin beklentilerle Ocak sonundan beri ilk kez 2.32′ye yükseldi.

TL Cuma günü olduğu gibi bugün de gelişmekte olan ülkelerden negatif ayrıştı.
Bu sabah güne 0830′da 2.2968/2.2989 seviyesinde başlayan dolar/TL en yüksek 2.3111 seviyesini gördükten sonra  2.32 seviyesine kadar çıktı.

Sosyal medyada geçtiğimiz hafta “Fuat Avni” adlı adresten  Gülen cemaatini destekleyen medyaya dönük bir operasyon olabileceği şeklindeki açıklamalar yer almıştı. Bunun hemen
ardından Cuma günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gülen cemaatine yönelik daha fazla adım atılabileceği sinyalini vermesi piyasada siyasi nedenlere bağlı baskı yarattı. Hafta sonu gerçekleşen operasyonlar da bu baskı devam etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul merkezli olarak Gülen cemaatine yakın polis ve medya çalışanlarına yönelik 11 ilde eşzamanlı yürüttüğü soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 31 şüpheliden 27′si dün gözaltına alındı. Cuma günü sosyal medyada hafta sonu bazı operasyonlar olabileceği yorumları yer almıştı.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ? PİYASALARIN GÖZÜ FED’DE

Bankacılar bu hafta dış piyasalarda en önemli gelişmenin ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı olacağını belirtiyorlar. Yaklaşık 10 yıl aradan sonra ilk defa faiz artıracak olan Fed’in, faiz artışlarına yönelik yavaş ve istikrarlı bir yaklaşım benimseyeceği düşünülüyor.

Dolar/TL’de geçen hafta cuma gününden beri oynaklığın arttığını ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) likiditede sıkılaştırmayı artırdığını aktaran analistler, oynaklığın devam etmesi durumunda TCMB’nin günlük döviz satım ihalesinde, şu an 40 milyon dolar olan tutarı artırabileceğini belirtiyor.

 

Analistler, Fed’in bu hafta gerçekleştireceği toplantıda faizlerin “kayda değer süre düşük kalacağı” söyleminde değişikliğe gitmesi durumunda piyasalarda oynaklığın daha da artabileceğini kaydederken, teknik olarak dolar/TL’de 2,3260 seviyesinin direnç konumunda olduğunu bu seviyenin kırılması halinde 2,3680′in gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle