Hoşgeldiniz  

ATAÇ’TA GENEL KURUL ŞOKU

SEMİH KÖKEN | 15 Nisan 2015 | Ekonomi A- A+

Bugünkü varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat ve ANTEKS’in genel kurulu, yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle tescil edilmedi.

27 Şubat 2015 günü ATAÇ’ın mevcut yönetim kurulunun genel kurul çağrısı usul ve yasaya aykırı olduğu için ortaklardan Çalık ailesi ve Sevinç Ataman adına genel kurula katılım yapmadıklarını açıklayan avukat Arif Karabağ, katılmama sebebi olarak, genel kurula iadeli taahhütlü çağrı yapılmamasını gösterdi. Davet usulünün eksik olduğunu kaydeden Arif Karabağ, ticaret kanunu gereğince genel kurulun onayına sunulması gerekirken, sürekli değişen ve halen yönetim kurulunda görev yapan üyelerin genel kurulun onayına sunulmadığını ve bu nedenlerle genel kurula katılmadıklarını söyledi.

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ TESCİL ETMEDİ

Genel kurul yapıldıktan sonra tutanaklara bakıldığında ana sözleşmeye aykırı toplanıldığını tespit ettiklerini de belirten Arif Karabağ, “Ana sözleşmeye göre toplantı nisabının 4/5 olması gerekirken buna uyulmadığı, yine karar almak için 4/5 olan karar nisabına uyulmadığını tespit ettiğimiz için Antalya Ticaret Mahkemesi’nde dava açtık ve dava devam ediyor. Ancak yapılan genel kurulun usul ve yasaya aykırı olduğunu iddia ederek Antalya Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne de dilekçeli müracaatla genel kurulun tescil edilmemesini istedik. Yapılan inceleme neticesinde daha mahkemeden karar çıkmadan Antalya Ticaret Sicil Müdürlüğü genel kurulu tescil etmedi. Çünkü usul ve yasaya aykırı olduğunu onlar da tespit ettiler” dedi.

YETKİLERİ TARTIŞILIR

Bu kararla yönetim kurulu yetkisinin tartışılır hale geldiğini belirten Karabağ, ayrıca yönetime yönelik Sevinç Ataman dışında, Ataman ailesi mensupları tarafından satışı yapılmak istenen hisse satışlarının da gerçekleşmediğini kaydetti. Ticaret sicilinde bu konuda da bir geçerlilik görünmediğini aktaran Karabağ, Boğaziçi firması olarak bu satışın gerçekleşmediğinin bizzat kendileri tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da bildirildiğini dile getirdi.

YENİ YÖNETİMLER HİÇ GENEL KURUL YAPAMADI

2013 yılından beri görevde olan yeni yönetim kurullarının hiç genel kurul yapamadıklarını ve yaptıkları bu genel kurulun da tescil edilmediğini kaydeden Karabağ, Ataman ailesinde A grubu, Çalık ailesinde B grubu hisseler olduğu ve 4/5’inin kararı olmadığı sürece toplantı yapılamayacağı yönünde de ağırlaştırılmış bir mekanizma olduğunu kaydetti. Karabağ, yeni yönetimlerin 2,5 yıldır yapabildiği tek genel kurulun da tescil edilmediği ve ATAÇ’ın resmi ve usulüne uygun tek kurulu olmadığını dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle