Hoşgeldiniz  

Zirvede karla amansız mücadele‏

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi karla kaplı Gündoğmuş Söbüçimen yayla yolunu açılıyor

Kış mevsimi boyunca yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Gündoğmuş İlçesi’ne bağlı Söbüçimen Yaylası yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından açılıyor. Büyükşehir ekipleri, Mayıs ayı olmasına rağmen yer yer kalınlığı 5 metreyi bulan kar kütlelerinden yolu arındırmak için büyük mücadele veriyor.

Antalya’ya 192, Gündoğmuş’a 46 kilometre uzaklıkta olan Söbüçimen Yaylası denizden 2 bin 100 metre yükseklikteki konumu itibariyle kış boyunca yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanmıştı. Kış mevsiminin sert ve uzun geçmesi nedeniyle Mayıs ayına kadar kapalı olan Söbüçimen yayla yolunun ulaşıma açılması için çalışmalara başlandı. Yaklaşık 10 köyün kullandığı yayla yolu Belediyesi Beledisi tarafından kardan temizlenerek, ulaşıma açılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Zeki Demiray ve Yollar Şube Müdürü Fatih Taşkın Söbüçimen’de incelemelerde bulundu. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş koordinatörü Ali Gülen de, İsa Akdemir ve ekibine eşlik etti.

MAYIS’TA KAR KALINLIĞI 5 METRE

İsa Akdemir çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Gündoğmuş ve Alanya halkı için önemli olan Söbüçimen Yaylası yaklaşık 10 köyün kullandığı Geyik Dağları’nın zirvesinde bulunan oldukça uzun ve geniş sayılabilecek bir yayladır. Ekiplerimiz bölgede yol açma çalışmalarına başladı. Her yıl Nisan ayında açılan yol bu yıl yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bugünlere kadar uzadı. Antalya’da Mayıs’ta yolların halen karla kaplı olması az görülen bir durumdur. Kar kalınlığı neredeyse 5 metreyi buluyor. Bölgede 1 greyder ve 1 kepçe ile birlikte 3 personel çalışmalarını sürdürüyor.”söbüçimen karla mücadele (4) söbüçimen karla mücadele (5)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle