Hoşgeldiniz  

YÖRSİAD “UYUYAN GÜZEL” BALESİNİN PRÖMİYERİNDE‏

SEMİH KÖKEN | 24 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), “Uyuyan Güzel” balesinin prömiyerini gerçekleştirdi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi ‘nde gerçekleştirilen “Uyuyan Güzel” adlı bale iki perdeden oluşurken, sanatseverler bale gösterisine büyük ilgi gösterdi.

Program sonrası YÖRSİAD ( Yörük Sanayici İş Adamları Derneği ) tarafından sanatçı ve sanatseverlere bir kokteyl düzenlendi. Grimm Kardeşler masalının Tchaikovsky’nin notaları ile süslendiği baleyi YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ve YÖRSİAD üyeleri de eşleri ile birlikte izledi. Eserde kötü kalpli büyücünün 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsü anlatılıyor. İki perdelik eserin orkestra şefliğini Hakan Kalkan gerçekleştirirken, dekor Nihat Kahraman’a, kostümler Nursun Ünlü’ye  ve ışık  tasarımı da Fuat Gök’e ait.

Semih Beken, “ Her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız”

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Semih Beken prömiyer sonrası sanatçılar ile kuliste buluşarak teşekkürlerini sundu ve çiçek takdim etti. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını ifade eden Beken, “ YÖRSİAD olarak Uyuyan Güzel balesinin prömiyerine katılarak, bu prömiyere katkı koymak amacıyla kokteylini düzenliyoruz.  Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaktan, büyük keyif alıyoruz. Biz sadece işimize değil, kültürümüze de sanatımıza da destek veriyoruz. Toplumumuzun ve bizlerin gelişmesi için bu gibi kültürel faaliyetlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Biz dernek olarak bu tarz faaliyetlerde de etkin olarak rol almak istiyoruz. Bu bunun bir başlangıcı. Her zaman sanata, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmalıyız diyoruz. YÖRSİAD olarak inşallah daha nice etkinlikleri beraber düzenleyeceğiz. Bu arada her zaman söylediğimiz gibi altın portakala da desteğimiz devam edecek. Tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyor, böyle bir eseri mükemmel bir şekilde sahneye koydukları için de kutluyoruz” dedi.

İki ay hazırlandılar

Uyuyan Güzel” balesinin prömiyeri sonrası kuliste görüşlerini aldığımız sanatçılar gösterilen ilgiye teşekkürlerini sunarlarken, YÖRSİAD’a teşekkürlerini sundular. Sanatçılar “ Çok zevkli bir akşam yaşadık. Gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyoruz. İki aydan bu yana bu eser için hazırlanmıştık. Uzun süre klasik bale yapmadığımız için biraz zorlandık ama gece oldukça güzel geçti. Gelenere çok teşekkür ediyoruz” dediler.uyuyanguzel1 - Kopya uyuyanguzel2 - Kopya uyuyanguzel3 - Kopya uyuyanguzel7 - Kopya

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle