Hoşgeldiniz  

YÖREX’te Anadolu lezzetleri ikramı

Semih Köken | 09 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX), Anadolu’nun birçok il ve ilçesinden Antalya’ya getirilen yöresel tatlar ziyaretçilere ikram ediliyor.

ANFAŞ Expo Center’da ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ sloganıyla bu yıl 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum ve 224 üretici firma olmak üzere toplam 388 katılımcının bulunduğu fuara, kentin 9 ayrı noktasından ücretsiz servis sağlanıyor. 7 Ekim’de açılışı yapılan ve 11 Ekim Pazar günü sona erecek Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Türkiye’nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine Anadolu’nun misafirperverliği de sergileniyor. Fuar alanındaki katılımcı illerin lezzetleri ziyaretçilere ikram ediliyor.

Büyük ilgi gören fuarda Antalya standında kentin meşhur serpme böreği, piyaz ve kabak tatlısı, Kayseri standında meşhur Kayseri mantısı, Şanlıurfa standında çiğ köfte ve çam fıstığı, Burdur standında ceviz ezmesi, Isparta standında gül reçeli, elma cipsi, lavanta kolonyası, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy’ün ekmeği bu stantları ziyaret edenlere ikram ediliyor.

ÇORUM’UN LEBLEBİSİ, ORHANGAZİ’NİN TURŞU SUYU

Yine Korkuteli mantarı ve çörek otu kahvesi, Kastamonu siyez bulgur pilavı, Mardin bulgur pilavı, Aydın’ın turunç ve incir reçelleri, Trabzon’un mavi yemiş reçeli, Manavgat-Balıkesir ve Ayvalık’ın zeyntinleri, Döşemealtı’nın nar suyu, Akşehir’in helvası, Elmalı’nın irmik helvası ve bisküvi-lokumu, Uşak ve Kahramanmaraş’ın tarhanası, Kırkağaç’ın kavunu, Orhangazi’nin turşu suyu, Hatay’ın künefesi, Diyarbakır’ın burma kadayıfı ve dibek kahvesi, Amasya’nın eriştesi, Çorum’un leblebisi, Edirne’nin kavala kurabiyesi, Mersin cezeryesi gibi yüzlerce lezzet, ziyaretçilere ücretsiz sunuluyor.

DOĞUM GÜNÜ OLANLARA SÜRPRİZ HEDİYE

Fuar Bilecik’ten katılan çömlekçi Salim Yaşar, fuar günleri boyunca doğum günü olan tüm ziyaretçilere el işçiliğiyle yaptığı çömlek ürünleri armağan ediyor. Salim Yaşar, 7- 11 Ekim tarihleri kapsayan fuar boyunca, doğum günü 7, 8, 9, 10 ve 11 Ekim olan ziyaretçilere kimliklerini göstermeleri halinde yaptığı testi, çaydanlık takımı, mumluk, güveç kabı gibi çömlek ürünlerinden doğum günü hediyesi olarak veriyor.

Standa ‘Bugün doğum günü olanlar kimliğini gösterip hediyesini alsın’ yazısı asan Salim Yaşar, YÖREX’e 2 yıldır katıldığını, Bilecik’in meşhur çömlek ürünlerini fuar süresine denk gelen günlerde doğum günü olan insanları mutlu etmek için verdiğini dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle