Hoşgeldiniz  

Yine aynı film

SEMİH KÖKEN | 10 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

ohneala-yamaç büfe aynifilm-detay ohneala-çevik büfe ohneala-evren büfe

Büfe sahipleri akıllanmadı. Daha önce yaptıkları kaçak bölümler yıkılan 3 büfe sahibi, 2 yıl sonra belediye yönetiminin değişmesi ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mekanlarını yine kafeye dönüştürdü

2 yıl sonra yeniden

31 Ağustos 2012 günü Akdeniz Manşet gazetesinde “Rantsal dönüşüm” başlıklı haber sonrası belediye büfelere el attı. 15 Eylül 2012’de; büyüyerek adeta kafe ve restorana dönüşmeye başlayan büfelerden Atatürk Parkı içinde ve Konyaaltı Caddesi üzerinde bulunan Yamaç, Evren ve Çevik isimli büfeler dahil 5 büfenin kaçak bölümleri yıkıldı.

Yine aynı büfeciler

O dönem belediye yönetiminde CHP’li Mustafa Akaydın ekibi vardı. Şu anda ise AK Parti’li Menderes Türel ve ekibi bulunuyor. O günden bugüne değin sabırla bekleyen Yamaç, Evren ve Çevik isimli büfelerin sahipleri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kafeye dönüştü. Büfe ebatları ortalama 2×2 metreden dev bir alana yayıldı. Kamuya ait alanlar işgal edildi.

İşgale tepki var

Büfelerin sözleşmesine rağmen bulunduğu alanın dışına taştığı için ruhsatlarının neden iptal edilmediği, büfelerin sahiplerine daha önceki yönetim döneminde idari ve cezai yaptırım uygulanıp uygulanmadığı merak ediliyor. Bölge esnafı büfelerin büyümesine kızgın, halk ise yaşananları şaşkınlıkla izliyor, “Büyümeye göz yumuluyorsa biz de büfe alalım” diye tepki koyuyor.

Belediye görmüyor mu?

Antalya Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi üzerinde Atatürk Parkı girişindeki Yamaç Büfe, varyanttaki Evren Büfe ve devamında Özkaymak Falez Otel arkasında AKM batı girişindeki Çevik Büfe isimli mekânlar, şu anda çevreye attıkları masa ve sandalyelerle kafeye dönüşmüş durumda. Büfeciler yayılıyor, devletin ilgili birimleri seyretmekle yetiniyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle