Hoşgeldiniz  

Yabancı öğrenciler için Türkçe sınıf

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi, Erasmus+ Programı kapsamında Türkçe hobi sınıfları açtı. Estonyalı stajyer öğrenci Avrupa’dan gelen öğrencilere Türkçe dersi verecek.

Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne stajyer olarak gelen Estonyalı Türkoloji Bölümü öğrencisi Margareth Tamm, 2015-2016 Akademik yılı güz döneminde Avrupa’dan gelen öğrencilere gönüllü ve ücretsiz ‘Türkçe Hobi Sınıfları’ açtı. Türkçe hobi sınıfları 2 ay sürecek ve yoğun bir şekilde haftada iki gün 3’er saatten 6 saat şeklinde planlandı.

AÜ Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Erasmus+ Programı’nın öğrenimin yanı sıra staj programını da içerdiğini söyledi.

Prof. Dr. Burhan Özkan, bu kapsamda her yıl uluslararası ilişkiler alanında kariyer yapmak isteyen veya mesleki yeterliliklerini geliştirmek isteyen öğrencilere Erasmus+ Programı imkanları doğrultusunda staj olanağı sunduklarını kaydetti.

Geçen yıl İngilizce öğretmenliği alanında yüksek lisans yapan bir öğrencinin yurtdışına gitmek isteyen öğrencilere İngilizce kursu verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Özkan, “Bu yıl da Türkçe bilen Avrupalı bir öğrenci yine yurtdışından gelen ve Türkçesini geliştirmek isteyen uluslararası öğrencilere Türkçe öğretiyor. Türkçeyi ileri seviyede öğrenmiş olan bir yabancıdan Türkçeyi öğrenme imkanı Erasmus öğrencilerimizi hem heyecanlandırıyor hem de teşvik ediyor” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle