Hoşgeldiniz  

Vali Türker OSB toplantısına başkanlık yaptı

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Valisi Muammer Türker, Kumluca’da çeşitli incelemelerde bulundu, OSB Müteşebbis Heyeti toplantısına başkanlık yaptı.

Vali Muammer Türker’i, Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, Ak Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer ve daire amirleri karşıladı. Kaymakam Polat Kara’dan ilçedeki yatırımlar konusunda bilgi alan Vali Türker, ardından Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) gerçekleştirilen Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldı. KUTSO Başkanı Murat H. Günay, Vali Türker’e oda çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantıda, OSB’nin aylık mizanları, denetim kurulu asil üyeliklerinin boşalması, 2015 yılı 2 ve 3. dönem denetim raporları, OSB için seçilen yer hakkındaki fikir alışverişinde bulundu.

ANTİK KENTİ ZİYARET ETTİ

Toplantıdan sonra Vali Türker ve beraberindekiler Rhodiapolis Antik Kenti’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Rhodiapolis Antik Kenti’nde Antalya Valiliği Yatırımları İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın destekleriyle restorasyon çalışması yürütüldüğünü ve çalışmaların yılbaşına kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.

VALİDEN DESTEK İSTEDİ

Belediye olarak kendilerinin de antik kentin yolunda genişletme, alt yapı ve asfaltlama çalışması yürüttüklerini ifade eden Çetinkaya, “Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, antik kente ulaşımı sağlayan yolda geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. Uzun süredir kentin turizme kazandırılması ve ziyarete açılmasıyla ilgili yürüttüğümüz bir projemiz var. Bu projemizde antik kentimize bir karşılama merkezi yapacağız. Bunun için destek bekliyoruz” dedi.

Vali Muammer Türker de, Rhodiapolis Antik Kenti’nin Likya Birliği kentleri arasında önemli bir kent olduğunu, burada yürütülen çalışmalara daha önce olduğu gibi imkanlar dahilinde destek vermeye çalışacaklarını bildirdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle