Hoşgeldiniz  

Umut’un tedavisinde Tatlıses’in cihazının aynısı kullanılacak

Semih Köken | 08 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da trafik kazasının ardından tüm vücudu felç olan ve gerçek kimliği belirlenemediği için kamuoyunda ‘Umut bebek’ olarak bilinen gencin 2 yıl önce ara verilen tedavisine yeniden başlanılacak. Koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, İbrahim Tatlıses’in ABD’de tedavi gördüğü cihazın aynısı ile Antalya’da özel bir merkezde fizik tedaviye başlayacaklarını söyledi.

Antalya’nın Aksu İlçesi’nde 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından uzun süre Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda kalan ve gerçek kimliği belirlenemediği için ‘Umut’ adı verilen genç, Gülsüm Kabadayı tarafından koruyucu annelik statüsüyle bakım altına alındı. Rusya vatandaşı olduğu sanılan Umut’un yeniden yürümesi için çaba gösteren Gülsüm Kabadayı’nın çağrılarına, 2013 yılında Samsun’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri Romatem cevap verdi. Samsun’daki merkezde 8 ay tedavi gören Umut bebek, sonrasında yeniden Antalya’ya getirildi.

‘YENİDEN TEDAVİ UMUDU DOĞDU’

Tedavisi yarım kalan Umut için koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı’nın çağrıları 2 yıl sonra yanıt buldu. Antalya’daki özel bir fizik tedavi merkezi, Umut’un tedavisini üstlendiğini açıkladı. Bunun üzerine Umut, Gülsüm Kabadayı ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, rutin kontrollerini yaptırdı. Gülsüm Kabadayı, “Umut için 2 yıl sonra yeniden tedavi umudu doğdu. Yarın Özel Fizikalya Tıp Merkezi’nde Umut’un tedavisine başlanacak” dedi.

‘ABD’DEN CİHAZIN GELDİĞİNİ ÖĞRENİNCE’

ABD’de İbrahim Tatlıses’in tedavisinde kullanılan cihazın Antalya’ya geldiğini öğrenince harekete geçtiğini anlatan Gülsüm Kabadayı ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Biz Umut’u 2013 yılında Samsun’a götürdük. Çok iyiydi Umut. Antalya’ya tedavisini yapabilecek lokomat (robot kontrollü bilgisayarlı yürüme aygıtı) ABD’den gelmiş. İbrahim Tatlıses’in tedavi gördüğü cihaz olduğunu öğrendik. Bu cihaz Umut’a ışık olacak. Haftada iki seans, 15 günlük tedavi ücretsiz olacak. Umut çok değişti, Samsun’a yatarak gitti. Şu an bilinci açık komutlara yanıt veriyor. Elini kaldırıyor, çişini biliyor, dilini çıkarıyor, gülüyor, insanlarla diyaloğu var. O nedenle bu tedavinin devamını istiyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle