Hoşgeldiniz  

Uluslararası Antalya-Manavgat Bisiklet Festivali 1 Ekim’de Başlıyor

Semih Köken | 20 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Türkiye ve yurt dışından yaklaşık 300 bisikletçi Antalya’da festivalde pedal çevirecek.Antalya Bisiklet Festivali Derneği (ANBİFED) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya-Manavgat Bisiklet Festivali 1-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, söz konusu Manavgat Belediyesi’nin de desteklediği etkinlik kapsamında bisikletçiler 4 gün boyunca Manavgat ve çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için hep birlikte pedal çevirecek. İlçeyi ve çevresindeki Side Antik Kenti, Titreyengöl, Aspendos, Manavgat Şelaleleri ve Oymapınar Barajı gibi tarihi ve doğal güzellikleri, 4 gün boyunca bisikletleriyle turlayacak. Bisikletçiler Manavgat’ın Titreyengöl mevkiindeki sahil kenarında, çam ağaçları altındaki kampta konaklayacak.

Tur boyunca Antalya Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin güvenlik desteği vereceği festivalde, olası kazalara karşı İl Sağlık Müdürlüğü’nün motorlu ambulansları bisikletçileri 4 gün boyunca takip edecek. İlk gün kent içerisinde bisiklet turu yapılacak. 7’den 70’e her yaş grubundan ve farklı meslek gruplarından oluşan bisikletçiler, festivalin 2’nci gününde Oymapınar Barajı parkurunda pedal çevirecek. 3’üncü gününde ise Titreyengöl-Kumköy Turizm sahil şeridini takip edecek olan bisikletliler, dünyaca ünlü Aspendos Antik Kenti’ni gezecek. Aynı günün akşamındaManavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in katılımıyla bisikletçiler kamp alanında barbekü partisi verecek. Turun son günü bisikletçiler, Gizli Cennet’te pedal çevirecek.

Katılımcı sayısı 300 ile sınırlandırılan festivale katılmak isteyenler www.antalyabisikletfestivali.com adresinden kayıt yaptırabilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle