Hoşgeldiniz  

TÜRSAB’a sahip çıkın

Semih Köken | 17 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Genel kurula gelin, kime oy verirseniz verin. Bu pencere sizin pencereniz. Mesleğinize sahip çıktığınız kadar bu kuruma sahip çıkın” dedi.

**

TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) üyeleri Alanya Marina’daki yemekte bir araya geldi. Yemeğe, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Danışman Davut Günaydın, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, TÜRSAB Akdeniz BYK Başkanı Kerim Çavuşoğlu, TÜRSAB Manavgat-Side BYK Başkanı Ahmet Özden ve TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin’in yanı sıra çok sayıda seyahat acentesi temsilcisi katıldı.

‘TÜRSAB’A GELİN’
Yemekte konuşan TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Çavuşoğlu, çoğu turizmcilere bağlı kişiler tarafından Alanya’daki plajlarda tur satıldığını belirterek, “Bu sorunu aşmak için otokontrol sistemini geliştirmemiz lazım. Bu yıl üyelerimize dönük olarak çok fazla kontrollerimizi gerçekleştiremedik. Kaçak acentecilik faaliyetlerinde gerçekleştiremedik. Turizm Danışma Bürosu yetersiz. 2 kişi yeterli gelmiyor. Bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na baskı yapmalıyız. TÜRSAB hepimizin. Bu kurum tüm arkadaşlarımızın başkanı olduğu bir kuruluşumuz. TÜRSAB’a lütfen gelin, bu kurumda olun. TÜRSAB’daki başkanlık koltuğunda kimse oturmuyor. Bu koltukta hepiniz oturuyorsunuz. TÜRSAB hepinizin. Bu kurumda el ele tutuşarak bir şeyleri beraber yaparsak, her şey çok daha güzel olur” dedi.

‘BU PENCERE SİZİN’
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy da “1970’de kurulduk. O günden bugüne 43 yıl geçmiş. Şartlar öyle gelişti ki 2009’da 2 madde daha değiştirdik. 2011’de belediyelerle ilgili bir madde daha değiştirdik. 2015 yılına geldiğimizde bu kanunun yeterli olmadığını görüyoruz. Acımasız bir teknoloji var. Gaddar bir pazarlama var ama kanunumuz yeterli gibi görünüyor. Elde ettiğimiz çok şey var ama bunlar yeterli olmuyor. Bunlar belirli bir şekle sokuldu ama gelin görün ki Torba Yasa’ya girme imkanımız olmadı. Genel kurula gelin, kime oy verirseniz verin. Bu pencere sizin pencereniz. Mesleğinize sahip çıktığınız kadar bu kuruma sahip çıkın. Alanya, Antalya ve Side olarak desteğinizi bana değil, kuruma verin” diye konuştu.

‘OTELLER YANDIM ALLAH DİYOR’
TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün ise en büyük sorunlarının kaçak acentecilik faaliyetleri olduğunu vurguladı. Sorunlardan bir diğerinin de uluslararası siteler olduğunu aktaran Gürcün, “Bunlar öyle bir noktaya geldi ki oteller ‘Yandım Allah’ diyor. Bu piyasanın yarısını ele geçirmiş bir yapı. Bu yapı otellere, ‘Müşterilere en düşük fiyat garantisini vereceksin. Kontenjan garantisi vereceksin. Yolcumu alacaksın’ dayatmasını yapıyor” şeklinde konuştu. (DHA)

6a9523b06316cb877ced5bdd65096dd5

4647d09f4c98edbb2eb0f1f0921a43da

d967a382d7869387cdf83a5e75b94736

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle