Hoşgeldiniz  

Türkü Üçgeni’nde muhteşem performans

SEMİH KÖKEN | 16 Aralık 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nin  “Yöremizin Halk Sanatçıları- Gelenekten Geleceğe” etkinliğinde beş otantik sanatçının performansı izleyenleri büyüledi.

Türkü Üçgeni adlı dinletide İbradı, Kaş, Elmalı ve Döşemealtı’ndan beş otantik sanatçı, Yusuf Gök-Üç Telli, Ali Ulutaş-Dört Telli, Mehmet Yengin-Tırnak Kemane ve Sipsi, Gülay Diri-Tef, Ayşe Dohan-Boğaz Havası ile türkü şöleni sundu. Dinletide Avşar Zeybeği çalan konuk sanatçılara, Halk Oyunları Öğretmeni Yücel Dağcı’nın Avşar Zeybeği oynayarak eşlik etti. İzleyenler de sıklıkla sahneye çıkarak yöresel halk oyunlarına eşlik etti. Dinletinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu sanatçılara çiçek verdi.

 

Başkanı Mitat Yolcu, bu programlarla gelenekten geleceğe yörenin halk sanatçılarını halkla buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Yolcu, “Bugün birbirinden çok değerli geleneksel halk sanatçılarımızı, bir anlamda kaybolmaya yüz tutmuş sanatlarımızı türkü dostlarıyla buluşturduk. Biz bu değerli sanatçılarımızı köylerinde de ziyaret ediyoruz ve kayıt altına almaya çalışıyoruz. Bu güzellikleri gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle