Hoşgeldiniz  

Türkiye’de sadece Antalya’da

SEMİH KÖKEN | 02 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, “Türkiye’de sadece bizde var. Böyle bir araca sahip başka bir il yok” dedi.

Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde gıda denetimlerinde numune taşımak için kullanılan araçları modernleştirme çalışması başlatıldı. Yenilenen ilk araç, müdürlük binası önünde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, yeni numune taşıma aracında sıcaklığı eksi 18 derece olan 38 litrelik üç bağımsız kısım ile 110 litrelik 4 derece sıcaklıkta ünitenin yer aldığını ve soğutucu ünitelerin araçtaki ek cihazla kayıt altına alınarak bilgisayara girilebildiğini anlattı.

Bu yıl sonuna kadar mevcut 6 aracın yenileneceğini, ayrıca bir araç daha satın alınarak il genelinde 8 numune taşıma aracı kullanılacağını aktaran Dallı, şunları söyledi:
ANTALYA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK IL MUDURLUGU BUNYESINDE, GIDA DENETIMINDE KULLANILAN NUMUNE TASIMA ARACLARININ MODERNLESTIRILMESI KAPSAMINDA ILK ARACIN TANITIMI YAPILDI. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MUDURU AHMET DALLI, “TURKIYE’DE SADECE BIZDE VAR. BOYLE BIR ARACA SAHIP BASKA BIR IL YOK” DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

“Diğer araçlarımızda 2 adet soğutucu ve muhafaza ünitesi bulunmakta ve eksi 18 derece için elektrik fişi ile destek gerekmekteydi. Yeni aracımızda soğutucu ünitelerin sıcaklıkları ek bir cihaz vasıtasıyla 3G SIM kartlı dokunmatik ekran ile belirtilen aralıklarda kayıt altına alınıyor. Bu kayıtlar da istenilen bilgisayara ve mobil telefona aktarılarak uzaktan kontrol edilebiliyor. Numune alınan yerde numunenin özellikleri de kişiye anında yazıcıdan çıktı vasıtasıyla veriliyor. Alınan numunenin taşımasında bozulma olduğu gibi iddiaların önüne geçmiş olduk. Sistem numunenin alındığı andan itibaren kayıtlarını alıyor ve kişiye çıktı veriyoruz. Bu bizim için hukuki bir dayanak da oluyor” diye konuştu.

Yenilenen numune aracının faydaları hakkında bilgi veren Ahmet Dallı, alınan numunelerin laboratuara uygun ortam ve sıcaklıkta ulaştırıldığını görsel ve yazılı olarak taraflara sunulduğunu, taşımadan kaynaklı anlaşmazlıkların önüne geçileceğini ve denetim etkinliğinin güvenirliliğini arttırdığını belirtti. Aracın, denetimlerde alınan farklı gıda ürünlerine ait numunelerin taşınmasına da olanak sağladığını ifade eden Dallı, araçta yapılan modernleşme çalışmasının yaklaşık 28 bin liraya mal olduğunu aktardı. Dallı, “Türkiye’de sadece bizde var. Böyle bir araca sahip başka bir il yok. Bu aracın diğer illere de örnek olacağını düşünüyoruz” dedi.

Kent genelinde 220 civarında personelle gıda denetimi gerçekleştirildiğine işaret eden Dallı, Ağustos ayına kadar 12 bin 402 denetimde 2 bin 401 numune alındığını ve bu denetimlerde 259 işletmeye idari para cezası, 2 işletmeye de faaliyetten men cezası verildiğini söyledi. Yıl sonuna kadar 17 bin işyeri denetiminde 3 bin 500 numune almayı hedeflediklerini kaydeden Dallı, “Hedefimiz gıda güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak” diye konuştu.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)
ANTALYA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK IL MUDURLUGU BUNYESINDE, GIDA DENETIMINDE KULLANILAN NUMUNE TASIMA ARACLARININ MODERNLESTIRILMESI KAPSAMINDA ILK ARACIN TANITIMI YAPILDI. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MUDURU AHMET DALLI, “TURKIYE’DE SADECE BIZDE VAR. BOYLE BIR ARACA SAHIP BASKA BIR IL YOK” DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle