Hoşgeldiniz  

Türkiye şiddet sarmalına teslim olmamalı

Semih Köken | 09 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye’de şiddetin şiddeti körüklediği bir sürecin yaşandığını, yaşam hakkının ve demokrasinin ağır bir tehdit altında olduğunu belirterek, “Türkiye, şiddet sarmalına teslim olmamalı” dedi.

**

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinin ardından ‘tek kişilik iktidar’ döneminin kapandığını ve ‘uzlaşma’ kavramının öne çıktığını ancak toplumun sesine kulak verilmediğini söyledi. Türkiye’nin kısa süre içinde böylesine ağır bir şiddet ortamına sürüklenmesinin nedenlerinin doğru değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Budak, “Türkiye bir anda nasıl oldu da terör örgütünün hain pusularında her gün onlarca güvenlik görevlisinin şehit olduğu bir sürece geldi? Bunun nedeni nedir? ‘Çözüm süreci’, ‘analar ağlamasın süreci’ nasıl oldu da bir anda tersine, ağır bir çatışma sürecine dönüştü?. Çünkü Türkiye’nin değil, kendi siyasi hesaplarının derdine düştüler” diye konuştu.

CHP ‘ÖNCE TÜRKİYE’ DEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hala ‘400 vekil’ diyebildiğini kaydeden Budak, “Seçim dönemlerine endeksli bir çözüm arayışının, çözüm olmayacağı açıktır. Türkiye ne yazık ki bunun bedelini çok ağır ödüyor. Seçimin ardından partimiz, Türkiye’nin temel sorunlarının çözümü için güçlü ve uzun süreli bir reform hükümeti önerdi. CHP ‘Önce Türkiye’ dedi. Ama bu uzlaşmacı çağrılara kulak tıkandı. Türkiye’ye ağır bir bedel çıkarıldı. Bu tabloyu halkımız mutlaka değerlendirecektir” diye konuştu.

HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİNDE BİRLİKTE YAŞAM
Terör örgütü PKK’nın, Türkiye’yi bir şiddet sarmalına çekmek istediğini, bir çok bölgede yaşanan şiddet olaylarının, etnik temelli saldırıların Türkiye’ye daha ağır faturalar çıkarabileceğini vurgulayan Budak, “Türkiye şiddet sarmalına teslim olmamalıdır. Sorumluluk makamında olanların sorumlu davranması gereklidir. Türkiye, şiddet sarmalını ancak, hukuk diyerek, demokrasi diyerek, özgürlük diyerek aşabilir. Güvenlik güçlerimize hain pusular kuran terör örgütünü lanetliyorum. Toplumumuz sağduyusu ile Türkiye’nin yangın yerine dönmesine asla izin vermeyecektir” dedi.

CHP 92 YAŞINDA
Bugün CHP’nin 92’nci kuruluş yıldönümü ve İzmir’in Kurtuluş Günü olduğuna da dikkat çeken Budak, şöyle dedi: “9 Eylül’ün ülkemiz açısından çok önemli anlamları var. Bugün İzmir’in kurtuluş günü ve aynı zamanda partimiz CHP’nin de kuruluş günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi, Ulusal Kurtuluş mücadelesinden doğmuştur. CHP, her zaman bağımsızlığın, demokrasinin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi, Türkiye’nin birleştirici gücü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinin erozyona uğratıldığı, demokrasinin, hukukun temel ilkelerinin yerle bir edildiği böylesi bir dönemde Türkiye’nin CHP’ye daha çok ihtiyacı vardır. Partimiz, kuruluşundaki kararlılıkla, Türkiye’yi içine sürüklendiği bu karanlık ortamdan çıkaracaktır. CHP, yurttaşlarımızla el ele vererek, aydınlık Türkiye’yi kuracaktır. Kurucumuz ve İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyorum.” (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle