Hoşgeldiniz  

Türk Yıldızları’na Davet

Semih Köken | 08 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

‘GELECEK Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya’ sloganıyla 23 Nisan 2016 tarihinde kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya’da gösteri yapmaları için EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından ‘Türk Yıldızları’na davet yapıldı.

23 Nisan- 30 Ekim 2016 tarihleri arasında çeşitli uluslararası etkinliklerin gerçekleşeceği EXPO 2016 Antalya’da, semaların yılmaz bekçileri Türk Yıldızları ve Solo Türk Ekibi’nin bu önemli etkinlikte Dünya’nın izleyeceği bir gösteri gerçekleştirmeleri için davet gönderildi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği tarafından yapılan davette, “Ülkemizin prestij projesi ve zengin kültürüne eklenecek yeni bir miras olan EXPO 2016 Antalya, ülkemizin dünyaya tanıtımı açısından çok önemli bir etkinliktir. Ülkemizin ev sahipliği yaptığı bu önemli projede Türk Hava Kuvvetleri’mizi (THK) temsilen kahraman Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın gösteri gerçekleştirmesi büyük bir gurur kaynağı olacaktır” denildi.

ÖZEL DAVET MEKTUBU

THK’nın 105’inci kuruluş yıldönümü olan 1 Haziran 2016 tarihinde veya 2016 gösteri programında EXPO 2016 Antalya’nın da olmasının istenildiği davet mektubunda, yine THK’ya bağlı ve 2009 yılında çalışmalarına başlayan Solo Türk ekibinin de yer almasından memnuniyet duyulacağına değinildi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği bu iki özel ekibi, 8 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin beklendiği Türkiye’nin prestij projesi EXPO 2016 Antalya’da görmek isteğini vurguladı.

TÜRK YILDIZLARI

Türk Yıldızları, 1914 yılında kurulan THK’nın bir parçası olarak Dünya’da 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim ekibi özelliği taşıyor. Türk Yıldızları, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği gösterilerle tüm dünyada adından söz ettirdi. Dünyanın birçok noktasında yaptıkları gösterilerle isimlerini dnya literatürüne yazan Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001 tarihinde Bakü’de gerçekleştirdikleri ve 1 milyondan fazla seyircinin izlediği gösterileri ile de rekor kırmışdı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle