Hoşgeldiniz  

Türk-Rus Toplumsal Forumu tamamlandı

SEMİH KÖKEN | 17 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Türk-Rus forumu sonucu Türk-Rus forumu sonucu (1)

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Türk-Rus Toplumsal Forumu’nun 2’inci toplantısı Rixos Downtown Hotel de gerçekleşti. Heyetler arası gerçekleşen görüşmeler sonrasında TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Toplumsal Forum Türk Eşbaşkanı Berat Çonkar ve Toplumsal Forum Rus Eşbaşkanı Konstantin Kosaçev ortak bir basın toplantısı düzenleyerek forumun sonuçlarını açıkladı.

KÜLTÜR VE TURİZM YILI OLMALI

11 komisyonun gelecek dönem yapacağı çalışmaları değerlendirdiklerini söyleyen Toplumsal Forum Türk Eşbaşkanı Berat Çonkar, “Görüşmeler çok verimli geçti. Komitelerimiz pek çok konuda somut işbirliği alanlarında görüş birliğine vardı. Tarih komitemiz Rus üniversitelerinde okuyan Türkoloji Bölümü öğrencilerinin tarih alanında uzmanlıklarını geliştirebilmeleri için Türkiye’de yaz okulu açılması projesini hedefliyorlar. Müzecilik ve Kültür Sanat Komitelerimiz en kısa zamanda Moskova’ya bir heyetle ziyaret gerçekleştirecek. Projelerin somut bir ön çalışmasını Rus tarafıyla birlikte değerlendirecek. Turizm komitemiz 2015 ve 2016 yıllarının her iki ülkede karşılıklı olarak Kültür ve Turizm yılı olarak ilan edilmesi çağrısında bulunmuştur” dedi.

VİZE SÜRESİ UZATILMALI

Berat Çonkar, şu değerlendirmelerde bulundu: “Komite başkanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya Federasyonuna yapacakları ziyaretlerde, 30 gün olan vizesiz kalış süresini 60 güne çıkarılması çağrısında bulunuyor. Medya komitemiz 3 senedir Türkçe ve Rusça olarak iki aylık bir dergi olarak yayınlanmakta olan Gündem Rusya dergisini forum bünyesinde kurulacak bir yayın kurulu vasıtasıyla Gündem Avrasya olarak yayın hayatına devam etmesi öngörüyor. Bölgeler arası işbirliği komitemiz de 2015 Nisan ayında kardeş şehri olan Kazan’la ortak bir kültür festivali organize edilmesini planlıyor.”

DİYALOG BU FORUMLA SAĞLANABİLİR

Toplumsal Forum Rus Eşbaşkanı Konstantin Kosaçev ise, “Bu forumda ortaya çıkan sonuçlar bir yıldır yapılan çalışmalar sonrasında gelişmiştir. Bizim halklar ve devletler arasında çok kolay olmayan ilişkiler gözlemlendi. Bizler sivil toplum kuruluşları arasında bir buluşma sağlandığında ortak değerler noktasında çalışmaktayız. Bizim forumum bir diyalog şeklinde sürdürülmesi, toplantıysa katılalar arasında değil, temsil edilen geniş kitlelere hitap etmesi açısından olması önemlidir. Her iki devlet başkanları ve onlarla beraber çalışan yetkilere iletilecek mesajların bu forum aracılılığı ile yapılabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle