Hoşgeldiniz  

Turizm ve gıda sektörü Antalya’da buluştu

SEMİH KÖKEN | 16 Ocak 2019 | Antalya Haber A- A+

Turizm ve gıda sektörü Antalya’da buluştu

ANFAŞ’TAN ÇİFTE FUAR

Turizm ve gıda sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşması ANFAŞ 30. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) ile 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) kapılarını açtı

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ. (ANFAŞ) tarafından organize edilen, turizm ve gıda sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşma noktası olan 30. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Hotel Equipment) ile 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) Expo Center’de açıldı. 435 katılımcının 3 bin 500’ün üzerinde markasını sergileyeceği fuarda 50 bin ziyaretçi ve 45 milyon dolarlık iş hacmi bekleniyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, açılışı yapılan iki fuarın turizm sektörünün gelişmesi, büyümesi ve yeniliklerin yaygınlaşmasında önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bugüne kadar sektörlere önemli destekler verildi. Eğer pastayı daha çok büyütmek istiyorsak, bu fuarlara daha fazla destek vermek zorundayız. Bazı firmaların destek vermediğini duyunca üzüldüm. Yaptığımız işte büyümek istiyorsak yerli fuarlarımızla büyümeliyiz. Yaptığımızı işin pazarlanması, uluslararası arenaya çıkmasının aracı fuarlardır. Antalya önemli bir fuar merkezi ve önemli markalarımız var. Bu fuarı el birliği ile büyütmeli, uluslararası marka haline getirmeliyiz” diye konuştu.

Vali’den iş birliği vurgusu
2018 yılında Antalya ve Türkiye olarak turizmde rekorlar kırılan bir yıl olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, 2019 yılında da önemli başarılar beklediklerini duyurdu. Karaloğlu, turizm sektörünün 60 sektöre destek veren, ekonomiyi tabana yayan önemli bir alan olduğunu ifade ederek, “Otelcinin veya seyahat acentesinin, tur operatörünün para kazandığı yer değil, çiftçimiz, besicimizin de para kazandığı yerdir. Otel ekipmanı üreten de, gıdanın sanayicisi de payını alıyor. Kültür ve Turizm Bakanımız 2023 hedefini 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir olarak revize etti. Hem Antalya hem Türkiye’nin bunu başarma potansiyeli vardır. Bu rakama ulaşabiliriz. Bunun için çalışmamız ve iş birliği yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

45 milyon dolarlık ticaret hacmi
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ise, 30. Hotel Equipment ve 26. Food Product fuarlarının 40 bin metrekarelik kapalı alanda eş zamanlı olarak açılışlarını gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Eş zamanlı olarak önemli bir başarı yakalayan fuarlarımız, otel, restoran ve kafe sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşmasıdır” dedi.

Bıdı, fuarlarda turizmciler başta olmak üzere sektörün 2019 öncesi tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini, yurt dışından getirilecek alım heyetleri ve katılımcılar arasında ticaret köprüsü kurulacağını söyleyerek, “36 ülkeden getireceğimiz alım heyetleriyle katılımcılarımız arasında en az 45 milyon dolarlık ticaret hacminin oluşmasını bekliyoruz. Bizler ANFAŞ olarak Türkiye fuarcılığını geliştirmeye, sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya, kentimizin ekonomisini canlandırmaya bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi ANFAŞ fuarları bizlerin değil, tüm Türkiye’nin fuarlarıdır. ANFAŞ fuarları kazandıkça Antalya, Antalya kazandıkça ülkemiz kazanmaya devam edecektir” dedi.

36 ülkeden 50 bin ziyaretçi
Fuarın katılımcı ve ziyaretçileri hakkında da bilgi veren Ali Bıdı, “Konaklama, ağırlama, gıda ve içecek sektöründen katılım gerçekleştiren toplam 432 firma, 3 bin 500’ün üzerinde markasıyla 4 gün boyunca ürünlerini sergileyecektir. Özellikle yurt dışı pazarında çalışmalar yeni ihracat hedeflerine yönelik planlandı. Sektörün tüm profesyonellerinin akın ettiği fuarlarımıza bu yıl; yurt içinde 7 bölgeden, yurt dışında 36 ülkeden 50 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, Çin, Fas, Filistin, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, Irak, İran, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kosova, Libya, Lübnan, Lüksemburg, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suriye, Tayvan, Ukrayna, Umman ve Ürdün olmak üzere 36 ülkeden binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ve alım heyetlerini katılımcılarımızla bir araya getiriyoruz” dedi.  Fuarın açılış törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, ilçe belediye başkanları, oda ve borsa başkanları ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, fuar alanındaki stantları gezdi. Sektör temsilcilerinin ilk günden büyük ilgi gösterdiği fuar, Antalya Expo Center’de 19 Ocak’a kadar açık kalacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle