Hoşgeldiniz  

Turizm taşımacılarına sıkı denetim

SEMİH KÖKEN | 17 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Büyükşehir Belediyesi, Antalya il sınırlarında ticari taşımacılık yapan araçların denetimlerinin yapılması için UKOME kararıyla bir komisyon oluşturdu. Komisyon, özellikle turizm bölgelerinde kanunlara aykırı yolcu taşımacılığı yaptığı tespit edilen rent a car araçlarına yönelik denetimlerini sıkılaştıracak. Oteller de gerekli önlemleri almaları için uyarıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren ticari taksi, toplu taşım yapan yük ve nakil araçları, rent a car ve taşımacılık faaliyeti yapan tüm araçların denetlenmesi için bir  komisyon oluşturdu. Denetim komisyonunda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Antalya 6. Bölge Müdürlüğü ile Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürlüğü ekipleri yer alıyor.

RENT A CAR DENETİMİ SIKILAŞACAK

Büyükşehir ekipleri, özellikle turizm bölgelerinde kanun ve yönetmeliklere aykırı yolcu taşımacılığı yaptığı yönünde şikayetleri artan rent a car araçlarına yönelik denetimlerini sıkılaştıracak. Denetimler, Antalya Büyükşehir Belediyesi il sınırlarının genişlemesi nedeniyle oluşturulacak yeni komisyonlarla diğer ilçe ve bölgelerde de etkin bir şekilde gerçekleştirecek.

OTELLER UYARILDI

Denetimlerde turizmin olumsuz etkilenmemesi için otellerin bağlı bulunduğu birlik ve derneklere yazılı bildirim yapıldı. Bildiride, şikayetlerin sonlandırılması amacıyla oluşturulan denetim komisyonun faaliyetine başladığı, aksine hareket eden taşımacılar hakkında yasal cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi. Denetimler sırasında otellerinde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin olumsuz etkilenmemeleri amacıyla otel yönetimleri, otellerin içerisinde yasalara aykırı yolcu taşıma işi yapan şirket ve şahıslara müsaade edilmemesi konusunda uyarıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle