Hoşgeldiniz  

Türel’e deniz otobüsü teşekkürü

SEMİH KÖKEN | 08 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

 

başkan-deniz-otobüsü-seyahat-(3) başkan deniz otobüsü seyahat (1) başkan-deniz-otobüsü-seyahat-(2)

 

Mustafa Akaydın tarafından 5 yıl boyunca çürümeye terk edilen, Menderes Türel’in yeniden göreve gelmesinin ardından esaretten kurtararak sefere çıkardığı deniz otobüsleri tam kapasite çalışıyor. Kemer’e yapacağı ziyareti deniz otobüsü ile gerçekleştiren Menderes Türel’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kemer’e deniz yoluyla gitmenin çok keyifli olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Yaptığınız harika bir hizmet. 5 yıl bizi bu hizmetten mahrum bıraktılar. Bunun farkına şimdi vardık” dediler. Deniz otobüsün yabancı yolcuları da Başkan Türel ile sohbet ederek, selfie çektiler.

YÜZDE 96 MEMNUNUM DEDİ
Resmi rakamlara göre; deniz otobüslerinin sefere çıktığı 27 Haziran tarihinden, 7 Ağustos  tarihine kadar karşılıklı yapılan 260 seferde, toplam 7 bin 921 kişi taşındı. Bu durum 42 yolcu kapasitesi olan deniz otobüslerinin tam kapasiteye yakın sefer yaptığını gösteriyor. Deniz otobüslerini kullanan yolcular ile seyahat sırasında bir de memnuniyet anketi yapıldı. Ankete katılanların yüzde 96’sı, bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yine anket sonuçlarına göre; deniz otobüslerini tercih edenlerin yüzde 88’i, gezi ve turizm amaçlı yüzde 12’si iş amaçlı kullanıldı.
ANTALYA  MAHRUM BIRAKILDI
Antalya ulaşımına çok önemli bir katkı sağlayacak olan deniz otobüsleri, Mustafa Akaydın döneminde uygulanan fiyat politikaları nedeni ile kullanılamamış ve Yat Limanı’na çekilmişti. Tüm dünyada belediyeler ulaşım hizmetlerinden zarar etmeyi göze alarak vatandaşlarına bu hizmeti verirken Akaydın yönetimi 40 lira gibi akıl almaz bir rakam ile taşımacılık yapmıştı. Kemer’e gidip gelen bir kişinin ödediği ücret, tam 80 liraydı.
HERKES KULLASIN DİYE 10 LİRA
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, deniz otobüslerini yeniden sefere çıkarırken ilk üç gün ücretsiz yapmış, yoğun ilgi nedeni ile ek seferler koydurmuştu. Türel diğer günlerde ise, herkes kullansın diye deniz otobüslerini 10 lira yapmıştı. Türel deniz otobüslerinin aynı güzergâhta seferlerinin devam edeceğini yeni güzergah düzenlemesi planlarının olmadığını sözlerine ekledi.
SEFER SAATLERİ DEĞİŞTİ
Öte yapılan anket sonucu ve yolcuların gelen taleplerin ardından deniz otobüslerinin sefer saatleri de şu şekilde belirlendi:

Antalya-Kemer : 08:30, 10:30, 12:30, 17:30
Kemer-Antalya : 09:30, 11:30, 18:30, 19:30

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle