Hoşgeldiniz  

Türel’e afiş şoku

Semih Köken | 22 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’nın Elmalı İlçesi’nde Seçim Kurulu, CHP’nin başvurusu üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in afişlerinin toplatılması kararı aldı. Muhalefetin korkuyla hareket ettiğini ve afişlerin propaganda unsuru taşımadığını savunan Türel, “Korkmasınlar, çalışsınlar. Onlar da projelerini halkla paylaşsınlar” diye seslendi.

Elmalı İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in üzerinde kendi fotoğrafı ve yerel seçim döneminde de kullandığı ‘İyi Gelecek’ sloganıyla ilçede yapılan hizmetleri anlattığı afişlerin, İlçe Seçim Kurulu tarafından toplatılma kararı verildi. Şikayete konu pankartların kamu kurum ve kuruluşlarının dış bahçe duvarında, cami yanından geçen kaldırımdaki ağaçlara asıldığı görülürken karar İlçe Seçim Kurulu’ndan oy çokluğuyla çıktı.

CHP Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın’ın söz konusu afişlerin seçimin tarafsızlık ve eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ettiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu görüşen kurul, söz konusu afişlerin kanunda asılması ve yapıştırılması serbest olan yerler dışında yer aldığını kaydetti. Kurul, daha önce afiş asılacak yerlerin siyasi partilere bildirildiğini ve şikayete konu afişlerin bu yerlere asılmadığına dikkat çekti.

‘TÜREL, KENDİ AFİŞLERİYLE HUKUKU YOK SAYMIŞTIR’

CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Ekim Pazar günü Antalya’da gerçekleştirdiği mitingler öncesi astıkları afişlerin cumartesi günü sabaha karşı Büyükşehir ekiplerince toplandığını belirterek, “Bizim neresinden bakarsanız bakın yasa ve hukuk içindeki afişlerimiz apar topar toplanırken Türel, kendi afişleriyle hukuku yok saymıştır” dedi. Esen, “Kamu olanaklarını, bütçelerini, kendi seçim kampanyalarında kullanmak bir AKP geleneği haline gelmiştir. Bunu kendine hak gören Menderes Türel’e en güzel cevabı Seçim Kurulu vermiştir. Halkın parası, halkın yararına kullanılmalı, Menderes Türel’in ya da AKP’nin değil” diye konuştu.

‘KORKMASINLAR, ÇALIŞSINLAR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise İlçe Seçim Kurulu’nun kararına itiraz edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Belediyemizin projelerinin tanıtılmasından korkan muhalefet, bir siyasi propaganda unsuru olmadığını düşündüğümüz afişlerimizi kaldırmak için korkudan ne yapacağını şaşırmış durumda. Korkmasınlar, çalışsınlar. Onlar da projelerini halkla paylaşsınlar. Ancak biz tabii ki İlçe Seçim Kurulu’nun kararını hukuka verdiğimiz önem gereği yerine getiririz. Bununla ilgili İl Seçim Kurulu nezdinde itirazımızı yaptıktan sonra nihai karara göre hareket ederiz.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle