Hoşgeldiniz  

Türel’den Serik’e müjde paketi

SEMİH KÖKEN | 26 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

IMG_3715 IMG_3602

 

Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık’la yaptığı toplantının ardından Serik’te incelemelerde bulunduktan sonra vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Türel, mahalli idare seçimlerinin neticesinde Serik’in ve Antalya’nın kazandığını belirterek, “Bunun meyvelerini inşallah kısa sürede göreceksiniz. Biz sizin için çalışıyoruz. Gece gündüz de çalışmaya devam edeceğiz. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bugünü Belediye Başkanımızı Ramazan Çalık’la Serik’le ilgili bir alternatif yol geliştirmek için, Kızderisi’nin  üstünü nasıl kapatıp, Serik’te yeni bir bulvar açmak suretiyle ana cadde üzerindeki yükü nasıl hafifletiriz diye çalışma yaptık. Projesine hemen başlayacağız. Arkadaşlarıma talimat verdim. Yaklaşık 3 kilometrelik yolu Büyükşehir Belediyesi olarak, önümüzdeki turizm sezonundan öncesine kadar inşallah tamamlayacağız. Hayırlı olsun” dedi.

SERİK’E KATLI KAVŞAK

Serik’in girişi ve çıkışı Antalya-Alanya karayolunun trafiği ile yoğunlaşınca büyük bir sıkıntı haline dönüştüğünün altını çizen Başkan menderes Türel, “Kavşak denince de akla Menderes Türel geliyor. Biz de gerekli adımları atmaya çalışıyoruz. Serik’in girişinde Belek Kavşağı karayollarının sorumluluğunda. Projesini Karayolları hazırlamak suretiyle, Büyükşehir Belediyesiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla elele vermek suretiyle, flyover dedikleri, üsten geçişli katlı kavşağı Serik’in girişine çok kısa sürede kazandıracağız. 7 Ağustos’ta Karayolları Belek kavşağındaki üst geçişin projesinin ihalesini yapıyor. 2 ay gibi bir sürede projesi tamamlanır. Büyükşehir Belediyesi olarak devreye gireceğiz ve 2 ay gibi bir sürede yapım ihalesini yapacağız. İnşallah temelini de bu sene sonu, en geç önümüzdeki sene başında temelini atarız, kazmayı vururuz, inşaata başlarız. Ocak ayında temeli atarsak, turizm sezonundan önce hizmete açarız” diye konuştu.

SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Vatandaşların “su” sorununu sorması üzerine Türel, su meselesinin Serik’in karayan yarası haline geldiğini belirtti. Türel, “İller Bankası marifetiyle çalışma başlamıştı. Ancak bizim hizmet yapmamızı istemeyenler, araya bir yargı freni sıkıştırıyorlar. Orada da bir yargı engeliyle karşılaştık. Bununla ilgili çalışmalarımız sona doğru geldi. Suyun tahsis hakkını Büyükşehir Belediyesi olarak aldık, yazı elimize geçti. Şimdi derhal İller Bankası ile görüşmek suretiyle bu suyun en kısa zamanda Serik’le buluşması için gereken adımları atıyoruz. Bayramdan sonraki hafta, İller Bankası Bölge Müdürümüz nihai çalışmalarını tamamlayacak, artık Serik’in su problemi tarihin tozlu yapraklarına karışıyor diye bizlerle paylaşacak” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle