Hoşgeldiniz  

Türel’den muhalefete çağrı

Semih Köken | 11 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhalefete “Herkese kucağımızı, kollarımızı açıyoruz. Herkese, ‘Gelin birlikte yapalım’ diyoruz. Böyle olursa bunun mutluluğu herkes tarafından paylaşılır” çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Sarısu Kadınlar Plajı’nda gazetecilerle bir araya geldi. Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve Büyükşehir şirketlerinin genel müdürleri Gaye Doğanoğlu, Murtaza Tamyürek, Mehmet Urcu’yu alan Türel, 1 Kasım seçimlerinden Antalya’nın ev sahipliği yapacağı organizasyonlara, devam eden yatırımlara açıklamalar yaptı.

ANTALYA İÇİN ŞANS VE FIRSAT DÖNEMİ

Antalya özelinde seçim sonuçlarının çok şanslı bir dönemin kapılarını araladığını kaydeden Türel, şöyle konuştu:

“Şükürler olsun 1 Kasım’da da bu fırsat döneminin, şanslı dönemin en güçlü şekilde devam etmesi hususunda Antalyalı seçmenlerimizin de bize vermiş olduğu destek çok önemli. Seçmen sandıkta konuşmuştur ve mesajını vermiştir. Şimdi tüm siyasi partilerin sandıktan çıkan mesajı doğru okuması mecburiyeti vardır. Seçmen Antalya’da büyük projelere daha güçlü bir şekilde yola devam etmemiz hususunda önemli bir mesaj vermiştir.”

G-20’DEN EXPO 2016’YA

Seçimin ertesinde 2 Kasım günü 7 saati aşkın toplantıyla projelerin hayata geçirilmesi için planlama yaptıklarını söyleyen Türel, “Artık siyaset zamanı noktalanmış, hizmet zamanı başlamıştır” dedi. Bu kapsamda hafta sonu Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G-20 zirvesi için 100 milyon lirayı aşan bir yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Türel, zirvenin hemen ardından başlayacak 16’ncı Uluslararası Antalya Piyano Festivali’yle de Antalya’nın dünya siyasetinin başkentliğinden sanatın başkentliğine yolculuğunun başlayacağını söyledi. Piyano Festivali sona ererken bu yıl 52’ncisi düzenlenecek Antalya Film Festivali’nin kapılarını açacağını aktaran Türel, sonrasında ise 23 Nisan 2016’da resmen açılacak EXPO 2016- Antalya için kolları sıvayacaklarını söyledi.

EXPO’YLA 4 MİLYARLIK YATIRIM

Türel, EXPO çalışmaları kapsamında sadece uluslararası botanik fuarının düzenleneceği alanda 2 milyar liralık yatırımın söz konusu olduğunu, EXPO’nun etkileşim alanıyla yatırımların 4 milyara yükseldiğini belirtti. Türel, belediye başkanlığının ilk döneminde hükümet yatırımlarıyla birlikte Antalya’ya 7 milyarlık yatırımın söz konusu olduğunu belirterek, sadece EXPO için yapılan 4 milyarlık yatırımın önemine dikkati çekti.

EXPO kapsamında Meydan’dan fuar alanına uzanacak 18 kilometrelik raylı sistem hattında bir dünya rekoruna imza atacaklarını söyleyen Türel, bu hattın 8 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Türel, “Bu işler çalışınca, gayret edince oluyor. Antalya’nın 5 senelik duraksama döneminin arkasından gelen hizmet seferberliği tüm hızıyla sürüyor ve sürecek. Bu fırsat dönemini, bu şanslı dönemi hep birlikte iyi kullanmalıyız” diye konuştu.

MUHALEFETE ÇAĞRI

Antalya’nın önünde 3.5 senelik bir belediye ve 4 senelik iktidar dönemi bulunduğunu belirten Türel, muhalefete şu çağrıda bulundu:

“Gelin bu büyük projeleri el ele verelim, hep birlikte bunun keyfini yaşayalım. Hep birlikte bu büyük eserleri Antalya’ya kazandırmanın onurunu yaşayalım. Bu çok önemli. Biz kararlıyız, bu projeleri Allah’ın izniyle en güzel şekilde Antalya’ya kazandıracağız. Ama bunlara karşı duruş sergileyerek, birtakım siyasi düşüncelerin esiri olmak suretiyle bunlara karşı durarak gelecekte, tarihte kendi adınızın haklı tartışmaların içinde olmasına yer vermeden bu birlikteliği kucaklaşarak sağlayalım. Biz bu konuda herkese kucağımızı, kollarımızı açıyoruz. Herkese, ‘Gelin birlikte yapalım’ diyoruz. Böyle olursa bunun mutluluğu herkes tarafından paylaşılır.”

‘SANDIKTAN DERS ALMADILAR’

Menderes Türel, Antalya’da yapılan ilk kavşak çalışmalarının belediye başkanlığı sonraki dönemde bile eleştirildiğini hatırlatarak, eleştirilere Antalyalıların itibar etmediğini ve sandıkta gereken dersi verdiğini söyledi. Türel, “Seçmenin mesajını okuyamayanlar, sandıktan ders almadan yollarına devam ettiği müddetçe, aslında kaybeden kendileri değil, kaybeden Antalya oluyor. Bunun farkında değiller. Kaybeden demokrasimiz, siyaset kurumu oluyor” dedi. Böylesi bir dönemde Antalya’nın bütün hizmetini hep birlikte yapma noktasında çağrısını yinelediğini kaydeden Başkan Türel, buna karşın ancak ay sonunda ilgili meslek odalarının görüşlerine açılmaya hazır hale gelecek Boğaçayı Projesi’nin bile hemen ‘Hayır’ cevabıyla karşılaştığını söyledi.

‘YOKSANIZ DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA İLERLERİZ’

“Açıklayalım ikna olmuyorsanız karşı çıkabilirsiniz” diyen Türel, projenin ne olduğu bilinmeden bir karşı çıkışla, dirençle karşılandığını söyledi. Türel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu perdeleri kapatarak kendi dünyaları içinde yaşamak ve Antalya’yı da bunu yaşamaya mahkum bırakmak isteyenler bundan kurtulur. Biz Antalya’nın zincirlerini kırıyoruz, kıracağız inşallah. Bu büyük eserlerin Antalya’ya kazandırılmasında zerre tereddüdümüz söz konusu olmayacak. Cesaretse cesaret, kararlılıksa kararlılık, ısrarsa ısrar. Ama siz katkı sağlamak değil engellemek noktasında bir yaklaşım sergiliyorsanız kusura bakmayın, biz o zaman Antalya’nın kazanımları hususunda doğru bildiğimiz yolda güçlü bir şekilde ilerleriz. O yüzden gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım hep birlikte bu büyük eserleri Antalya’mıza kazandıralım.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle