Hoşgeldiniz  

Türel’den Konyaaltı çıkışı

SEMİH KÖKEN | 04 Ağustos 2020 | Antalya Haber A- A+

Uzun süredir sessizliğini koruyan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AKP’li Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili video açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.
https://www.facebook.com/semkoken/videos/10158509605599834/?t=31

 

Türel’den Konyaaltı çıkışı

Videoya, “Uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden Konyaaltı Sahil Düzenlemesi ile ilgili nihai ve kesin kararları paylaşmak üzere buradayım” sözleriyle başlayan Türel şunları söyledi: “Konyaaltı sahil düzenlemesinde  İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay’ın kesinleşmemiş raporlarını kesin hükümmüş gibi halka sunan, yapılan iş ve işlemlerde kamu zararı oluştuğu ve hukuk dışı işlem yapıldığı yalanına sarılan Muhittin Böcek’in suratında bu nihai kararlar  tokat gibi patladı. İşte o kararlar;

İçişleri Bakanlığı; Konyaaltı sahil düzenlemesi için  Menderes Türel  döneminde alınan kararlarda yasaya ve yönetmeliklere aykırı bir işleme rastlanmadığı görülmüştür. Yapılan ihalede kamu zararından bahsedilemeyeceği gibi aksine kamu yararı görülmüştür.

Sayıştay; Kamu zararı oluşmadığından ilişilecek bir husus bulunmadığına oy birliğiyle karar verilmiştir.

Danıştay: Muhittin Böcek döneminde alınan ihalenin feshine yönelik encümen kararında yetki unsuru açısından açıkça hukuka aykırılık bulunduğu kabul edilmiştir. Davaya konu işlemin gerekçesinin idarenin Muhittin Böcek yönetiminin yorumundan kaynaklandığı sonucuna ulaşıldığından Antalya İdare Mahkemesi’nin sözleşmenin feshine yönelik kararında hukuki isabet bulunmamaktadır. Konyaaltı sahili düzenlemesinde kamu zararı ve usulsüzlük vardır yalanına sarılan Böcek ve yönetiminin halkımızdan özür dilemeleri bir erdem olacaktır. Gelin istediğiniz kanalda istediğiniz gazetecinin yönetiminde canlı yayında tartışalım demiştim. Planlı kampanyalarının gereği olarak teklifimi kabul etmemiş ve kaçmışlardı. Ama bağımsız yargı ve devletin ilgili kurumlarının vermiş olduğu kararın sonucundan kaçamadılar.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle