Hoşgeldiniz  

Türel, “Türkiye’nin Güçlü Olmasını İstemeyenlerin Oyunu Bozulacak”

Semih Köken | 24 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “ Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyenlerin yaptıkları planları, kurdukları oyunları bu millet bugüne kadar bozdu, bundan sonra da bozacak” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş’a yaptığı ziyarette Kemer Mahallesi’nde Kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel Camii’nin açılışına katıldı ve Gömbe’de yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Türel’e Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar,  Büyükşehir bürokratları eşlik etti.

Türkiye’nin ilerlemesinden rahatsı olanların yeniden oyunlarını sahnelemeye başladığını anlatan Başkan Türel  “ Ülkemiz, her zaman olduğu gibi şimdi de bir takım sıkıntılı günleri maalesef yeniden yaşamaya başladı. Yeniden şehit haberleri gelmeye başladı. Böylesine jeopolitik önemi olan bir coğrafyada bizleri rahat bırakmıyorlar. Tabi ki bu coğrafyada güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bu ülke ne zaman şaha kalksa birileri hemen engel olmaya çalışıyor. Bu yüzyıllardır böyle. Osmanlı’da da Selçuklu’da da böyleydi şimdi yine böyle. Ancak bu milletin büyüklüğü, yüceliği, birliği ve beraberliği bize karşı oynanan bu hain planların hepsini bozmaya yetmiştir. Bundan sonra da yetecektir ve onların oyununu bu millet yine bozacaktır. Bundan hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

EZANLAR SUSMAYACAK

Cami açılışında bulunmanın farklı bir anlam taşıdığını belirten Başkan Türel, “Bu ülkede ezanlar susmayacak. Camiler bugün olduğu gibi her geçen gün daha da artacak. Öncelikle camimize ismini veren şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu vesileyle şahadet mertebesine yükselen bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

Bu ülkenin böylesine büyük bir coğrafyada güçlü bir ülke olarak kalması mümkün olmuşsa bu şehitlerimizin vesilesiyle olmuştur diyen Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti:   “O yüzden Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu birlik beraberlik bozulmadıkça bu ülkenin üzerine hain planlar, kumpaslar kuranlar bir kez daha yenilecek ve bu ay yıldızlı bayrağımız inşallah ilelebet gönderde dalgalanacaktır. O yüzden Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın diyorken işte bu 4 meselenin altını bir kez daha çizmekte fayda görüyorum. O Yüzden ‘tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak’ her zaman bu topraklar üzerinde bulunacak ve yaşayacak. O yüzden ben ülkemizin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde böylesine bir camimizin açılışına katılmak için tereddüt etmeden koşa koşa geldim ve sizlerle beraberim. İnşallah bu camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz.”

CAMİDE EMEĞİ GEÇEN HERKES HAYIRLA YAD EDİLECEK

İnancımız gereği hakkın rahmetine kavuşmuş 3 kişinin amel defterinin kapanmadığını söyleyen Başkan Türel, “Bunlardan biri hayırlı evlatlar yetiştirenlerdir. Biri camilerimizi, okullarımızı medreselerimizi, ilim irfan yuvalarımızı yapanlar ve yaptıranlardır. O yüzden bu caminin yapılmasına emeği geçen bütün hemşehrilerimizi gönülden kutluyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bir de ilim irfan dağıtan, bunları toplumla paylaşan alimlerimizin ve hocalarımızın amel defterleri kapanmaz. O yüzden inşallah bu camide emeği geçen bütün hemşehrilerimizin amel defterleri kapanmayacak. Ve her zaman hayırla yad edilecek” diye konuştu.

HAYIRLI HİZMETLERİ KENDİMİZE GÖREV KABUL ETMİŞİZ

Sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği şekilde bir anlayışla hayırlı işlere vesile olmayı kendilerine görev kabul ettiklerini belirten Başkan Türel “Ben Antalya’nın hangi köşesinde olursa olsun hayırla ilgili bir tesisin, okulun, yurdun, caminin bir eksiği bana intikal ettiğinde elimizdeki imkanlar neticesinde Allah’ın bize verdiği güç kadar seferber olmak suretiyle ortaya bir gayret koymayı kendime görev kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

BU BÖLGENİN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ

Memleketin, milletin ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyesi olarak en iyi şekilde görmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, “ Bu bölgeyi ilk defa sıcak asfalt ile tanıştırıyoruz. Hemen yakınımızda sıcak asfalt çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaklaşık 2 milyon TL’lik bir yatırım. Tabi ki bunun devamı gelecek. Bir kısmı sathi kaplama asfalt, bir kısmı sıcak asfalt olmak üzere bu hizmetleri yerine getiriyoruz”  dedi.

Bu bölgenin sulama ile ilgili taleplerinin de gündemlerinde oluğuna değinen Türel, “Şimdi bunun kapalı devre sulama olmak kaydıyla projelerini hazırlıyoruz. En kısa zamanda bunu da çözüme kavuşturuyoruz. Biz nerede olursa olsun, bizimle ilgili olsun veya olmasın Belediye hizmeti olsun olmasın derhal gereken gayreti ortaya koyuyoruz”  şeklinde konuştu.

Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü; “Bundan birkaç ay önce Sütleğen’deydik. Bir sağlık ocağımız vardı ama kapalı. Tabi insanın içi parçalanıyor. Devletimiz oraya yatırım yapmış ama içinde bir doktor bir hemşire bulundurma imkanı yoktu. Biz de devraldık. Şimdi Sütleğen’de o sağlık ocağımız hizmet veriyor. Ve artık vatandaşlarımızın sağlık ihtiyacı görülüyor. Bu konuyu da gereken adımları atmak suretiyle çözüme kavuşturduk.”

GÖMBE’DE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Başkan Türel Gömbe Mahallesi’ne geçerek devam eden çalışmaları inceledi ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Gömbe’ye 5 kilometresinin tamamlandığı sıcak asfalt ile kaplanan yoldan giriş yapan Türel, baraj yolu üzerinde devam eden asfalt çalışmalarını da yerinde inceledi. Başkan Menderes Türel vatandaşlar ile bir araya gelerek hizmetlerini anlattı. Senelerdir Gömbe’ye geldiğini ve sorunları çok iyi bildiğini anlatan Başkan Türel “İşte Kaş-Gömbe yolu, 1970’li senelerde yapılmış tamiratlarla idare ediyor. Ben Milletvekili iken geldim. Sizlere söz verdim. Sizlere verdiğimiz her sözün arkasındayız. Kaş – Gömbe yolunun projesi Eski Ulaştırma Bakanımızın talimatlarıyla hızla yapılıyor. Başkanımızla da gelirken konuştuk. Proje  başmühendisi bölgede incelemelerde bulundu 2016’da projesi bitecek. Hızlı bir şekilde inşaatını tamamlayacağız” dedi.

TÜREL, GÖMBE’NİN 30 YILLIK YOL SORUNUNA SON VERDİ

Gömbe’nin 30 yıllık yol sorununa geçtiğimiz günlerde el attıklarını anlatan Türel, “Buraya gelirken Gömbe’mizin girişinde yeni yaptığımız sıcak asfaltın üzerinden geldik. Sıcak asfalt Menderes Türel’in tabiriyle kaymak gibi yol demektir. Kaymak gibi yolunuz hayırlı olsun”diye konuştu.

GÖMBE’YE KANALİZASYON VE SU MÜJDESİ

Gömbe’nin 30 yıllık yol sorununu çözen Başkan Menderes Türel  ayrıca kanalizasyon ve su müjdesi verdi. Başkan Türel, “Bu vesileyle sizlerle bir müjdeyi daha paylaşmak isterim. Gömbe’ye her geliş gidişimizde kanalizasyon sorunları bizlere iletilirdi. Nasip oldu, Cenabı Hak lütfetti, sizler de tercih ettiniz tekrardan göreve geldik. Hemen mesaiye başlayarak bu soruna son verecek projeler ürettik. Bugün ilk defa sizlerle paylaşıyorum. Gömbe’nin 30 kilometrelik 14 Milyon TL maliyetli kanalizasyon projesinin dün ASAT yönetim kurulunda imzaları atıldı. Gömbemize hayırlı olsun. Bu yatırımın 2 Milyon TL’lik kısmı Çukurbağ’da kalan kısmı ise Gömbe’deki yapılacak kanalizasyon inşaatında kullanılacaktır. Kasım ayında ilk kazma vurulacak. Bununla birlikte önümüzdeki yaz aylarına kadar kanalizasyonla beraber içme suyu hattını da tamamlayıp vatandaşlarımıza hediye edeceğiz” diye konuştu.

HİZMET İÇİN İSTİKRAR ŞART

Türel, “ Bu hizmetleri geciktirmiyoruz. En kısa zamanda sizlere ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Eskiden neden yapılmıyordu. Çünkü istikrarsızlık vardı. İstikrar olunca biz hizmet fırsatını yakalıyoruz. Bir ay sonra da Yeşilbarak – Seydikemer yolunu hizmetinize açıyoruz.  Sizler bizleri seçerek bu fırsatı bize verdiğiniz için bu hizmetlerin asıl mimarı sizlersiniz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (9)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (8)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (7)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (6)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (5)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (4)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (3)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (2)kabasekizi Bayraklı Şehit Kamil Temel camii Açılışı (1)gömbeşi kaşa bağlayan baraj yolu yapımı inceleme (6)gömbeşi kaşa bağlayan baraj yolu yapımı inceleme (4)gömbeşi kaşa bağlayan baraj yolu yapımı inceleme (3)gömbeşi kaşa bağlayan baraj yolu yapımı inceleme (1)gömbe mahalle meydanı vatandaş ve muhtarlarla toplantı (5)gömbe mahalle meydanı vatandaş ve muhtarlarla toplantı (4)gömbe mahalle meydanı vatandaş ve muhtarlarla toplantı (3)gömbe mahalle meydanı vatandaş ve muhtarlarla toplantı (2)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle