Hoşgeldiniz  

Türel, ‘Toplu Ulaşımı Esnafımızla Birlikte Çözeceğiz’

SEMİH KÖKEN | 10 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ulaşım esnafının sıkıntılarını yakından bildiğini belirterek, “Ulaşım sorununun çözümü için Ulaşım Master Planı çalışmalarına başladık.  Ulaşım sorununu bilimsel çalışmalar eşliğinde, arama konferansları, çalıştaylar ve esnafımızı dinleyerek, birlikte çözeceğiz” dedi.

Baskan Türel ulasın esnafıyla birlikte cözeceğiz Baskan Türel ulasın esnafıyla birlikte cözeceğiz (1) Baskan Türel ulasın esnafıyla birlikte cözeceğiz (2)

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehir içi toplu ulaşım esnaflarından Pamfilya Otobüs Taşımacıları’nın genel kuruluna katıldı. Otobüs esnafına hitap eden Başkan Türel, “Ulaşım esnafının sorunlarını yakından biliyorum. Özellikle geçtiğimiz beş sene içerisinde yapılanlar maalesef ‘Kaş yapıyoruz derken göz çıkartılan’ bir süreçtir. Esnafın ciddi sıkıntılara maruz kaldığına şahit oldum. Bizler sorunları çözmek için gayret ediyoruz. Bunun için çalışacağız. Antalya’da toplu ulaşım içerisinde çok başlı bir sistemin olması sizlerin de en önemli sorunlarından bir tanesidir. Öncelikli bu yapının tek bir platformda birleştirilmesi noktasında istişare yapmak gerekiyor. Tabi bu çalışma yapılıyorken, tek bir esnafın bile mağdur edilmeden yapılması gerekiyor” dedi.

ESNAFLA İSTİŞARE YAPACAĞIZ

Ulaşımda atılacak her adımın esnafla konuşularak yapılacağını söyleyen Başkan Türel, şunlara değindi: “Yapacağımız her çalışmada sizlerin mutabakatını alacağız. Bundan emin olun. Ulaşım meselesi bir çok hususu içerisinde barındırıyor. ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile ulaşım meselesini çözmek mümkün değil. Sizlerle istişare yapacağız. Burada muhakkak ilmi çalışmaların yapılması gerekiyor. Uzmanların bu konuda düşüncelerini, esnafın beklentilerini, vatandaşların istekleri bir rapor haline dönüştürülecek. Antalya’da toplu ulaşım iyileştirmesi dahil, kavşakların nerede yapılacağı hususunda geçmiş Ulaşım Master Planı’nda elimizde bir takım veriler var. Ancak bunların güncellenmesi gerekir. Bütün bunları içeren bir Ulaşım Master Planı çalışmasının adımlarını attık. Bu çalışmayı en kısa sürede tamamlayacağız.”

EN İYİ ULAŞIM MODELİNİ YAPACAĞIZ

Ulaşım sorununun çözümü noktasında arama konferansları, çalıştaylar yapılacağına dikkat çeken Başkan Menderes Türel, “Sorunları masaya yatıracağız. Ulaşım esnafını tek tek dinleyeceğiz. Sizlerin sıkıntılarını çözmemiz gerekiyor. Antalya’da toplu ulaşım esnafının katkısı olmadan toplu ulaşımı çözemeyiz. Biz bu işleri sizinle beraber yapacağız. Ulaşım Master Planı deyince tabi benim dönemimde ve benden sonraki dönemde yapılan çalışmalar hemen akla geliyor. Ama iki plan arasında bazı ilginç tespitler var. Benim yaptırmış olduğum planda Antalya’da bazı hatlarda raylı sistem gerekli diyen uzmanlar, benden sonraki dönemde yapılan planda raylı sistem ihtiyacı yoktur diyor.  Ama bu planların altında imzası olan uzmanlarda aynı.  Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Hangisinin doğru olduğu noktası bizim Ulaşım Master Planı yapma konusundaki nedenlerimizden biridir.  Bütün bu çalışmaları sizlerle birlikte yapacağız. Bizim amacımız Antalya’da en sağlıklı, en iyi ulaşım modelini gerçekleştirmek” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle