Hoşgeldiniz  

Türel: Sansürün Karşısındayım

SEMİH KÖKEN | 09 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nde toplandı. Gündem görüşmeleri öncesi söz alan CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, 10 Ekim’de 51’incisi başlayacak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kentin ulusal ve uluslararası alanda büyük öneme sahip etkinliği olduğunu ancak festivalin bu yıl sansür tartışmaları eşliğinde başladığını kaydetti. Başkaya, “Keşke festival farklı şekilde, Antalya’da filmleriyle, katılımcı sanatçılarıyla tartışılan bir festival olabilseydi” dedi.

FESTİVAL ANTALYA’NIN ONURUDUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya’nın 51 yıldır sanata destek veren bir şehir olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Türk ve dünya sinemasına destekleri olan ve yollarda geçecek sanatçıları görebilmek için kortej boyunca bekleyen hemşehrilerimizle birlikte böylesine önemli kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmak Antalya’nın onurudur.”

Sansür veya otosansürü hiçbir şekilde kabul edebilecek bir anlayışa sahip olmadığını belirten Başkan Türel, “Sanatsal değerlendirmelerin içine girmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Sanatın siyasetin dışında tartışılması benim en büyük temennimdir” dedi. Gündemde yer bulan tartışmalar içinde tarafının sansürden yana değil, sansüre karşı olduğunu belirten Başkan Türel, ayrıca Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Başkanı sıfatıyla tartışmaların tamamen dışında olduğunu söyledi. “Kriz ortaya çıkarmak bizim işimiz olmaz” diyen Başkan Türel, bunun için elinden gelen her türlü gayreti en güçlü şekilde ortaya koyduğunu, koşmaya devam edeceğini belirtti. Başkan Türel, “Dışımızdaki tartışmalara girmeyeceğim. Bunları da değerlendireceğimiz gün ve zaman gelecektir. Festivali siyasete bulaştırmadan siyasetin dışında icra etmek istiyoruz. Amacımız budur” diye konuştu.

TÜRGEV TAHSİSİYLE BELEDİYE YÜKTEN KURTULDU

Aynı oturumda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 342 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci yurdunu Türkiye Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) ücretsiz tahsisine ilişkin meclis bilgilendirildi. Başkan Türel, tahsisler ücretsiz şekilde görünse dahi bu işlemle Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir mali yükten kurtulduğunu, kazanım sağladığını söyledi. İki ayrı yurdun geçen yıl giderinin 2 milyon 230 bin TL olduğunu, bunun karşılığında 644 bin TL geliri bulunduğunu kaydeden Başkan Türel, “Bugün finans yönetimine doğru yaptığımız için yatırımlara kaynak bulabiliyoruz” dedi.

CHP’NİN REFERANS LİSTESİ

Yurtlarda kalacak öğrencilerin belirlenmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 20’lik kontenjan hakkı bulunduğunu kaydeden Menderes Türel, şöyle konuştu:

“Geçmiş dönemde kimlerin referanslarıyla kaldığı da malum. Bizden önceki dönemde öğrencilerin kalması hususunda referans olana kişiler CHP Antalya Milletvekili, sanırım bunun için soru önergesi verdi. Gürkut Acar, Sezgin Tanrıkulu, Adnan Keskin, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Bursa İl Başkanı, Menemen Belediye Başkanı, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger gibi birçok isim var. Özetleyerek sunuyorum. CHP ve MHP’den belediye başkanlarının referansı var. Böyle bir referans listesi var.”

Büyükşehirin kontenjanı dışında kriterlere ilişkin tercihin TÜRGEV’e ait olduğunu belirten Başkan Türel, “Farklı uygulamalar yapılıyor gibi yansıtmaya çalışmak doğru değil. Geçmiş dönemde CHP’li milletvekili, genel başkan yardımcısının referans olduğu öğrenciler burada kalmaya devam ediyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle