Hoşgeldiniz  

Türel; Konyaaltı sahiline yarışma projesi

SEMİH KÖKEN | 10 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

varyantF8G99_tepeANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Beachpark Sahili’ne inen varyantı, Konyaaltı Sahili’nden Liman’a bağlayacak yolun açılacağını bildirdi.
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı, Antalya’daki 11 oda başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e kutlama ziyaretinde bulundu, görevinde başarılar diledi. Başkan Türel de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Oda başkanlarıyla sürekli diyalog halinde olacaklarını söyledi.

SAHİLE NOSTALJİ YOLU GELİYOR

Oda başkanlarının soruları üzerine Antalya’ya yapacağı projeleri anlatan Başkan Türel, öncelikle Konyaaltı Sahili konusuna değindi. Bu sezon Konyaaltı Sahili’nin belediye tarafından işletileceğini ve halka açık ücretsiz kullanımda olacağını belirten Başkan Türel, ancak 2015 için, Mimarlar Odası, ilgili odalar ve belediyenin açacağı bir yarışma projesi ile Konyaaltı Sahili Projesi’nin yapılacağını müjdeledi. Konyaaltı Varyantı’ndan başlayıp, Liman’da sona erecek proje düşünüldüğünü belirten Başkan Türel, “Özellikle Varyant’tan inildiğinde Koruluk önünden Kemer’e giden yolu nostaljik olarak, bir servis yolu gibi yaşatmayı düşünüyoruz. Kesinlikle ana trafiğe kapalı, ancak geçmişin yaşatılması adına nostalji yolu olarak kullanılmasını arzuluyoruz” dedi.

ANTALYA 4 KATLI KAVŞAKLA TANIŞACAK

Başkan Türel, konuklarının katlı kavşak projeleri hakkında bilgi istemesi üzerine 5 yıl içerisinde kente yapılacak kavşak ve yeni yol projeleriyle de ilgili bilgi verdi. 5 yıl boyunca Antalya’ya etap etap 19 katlı kavşak, 200 kilometre yeni yol yapılacağını belirten Başkan Türel, “5 sene sonra Antalya’ya 19 kavşağı kazandıracağız. Ancak kavşaklar tek başına yeterli değil. Yeni yollar da açarak trafik çözümüne katkı sağlayacağız” dedi.

Antalya’nın bu dönemde 4 katlı kavşaklarla tanışacağını ifade eden Türel, Mevlana Kavşağı’nın da bu kavşaklardan biri olacağını, Meydan’dan 100. Yıl’a dönüşün mevcut kavşağın en altından olabileceğini kaydetti. Türel, Gazi Bulvarı Kepez Belediye önündeki kavşak ile Toptancı Hal Kavşağı’nın da 4 katlı olacağını anlattı.

KATKI KOYMAYA HAZIRIZ

Mimar ve mühendislerden oluşan oda başkanları da kent yararına olacak her projeye katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.

BOĞAÇAYI’NA BARAJ

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği de Başkan Türel’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Başkan Türel, soru üzerine dernek yöneticilerine Boğaçayı Projesi’ni anlattı. Boğaçayı Projesini etap etap yapacaklarını anlatan Başkan Türel, “Boğaçayı ile ilgili DSİ ile yapılan görüşmede uygun görülecek yere taşkın korumaya yönelik bir baraj yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik üreceğiz. Belediyemize kaynak yaratacağız. Taşkın korumaya yönelik sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Bu baraj içme suyu ve sulama suyuna da çözüm olacak. Bu projeyi de en iyi şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

Boğaçayı Projesi’nin kendilerini heyecanlandırdığını belirten dernek yöneticileri, projeye her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını vurguladı. Dernek yöneticileri de Konyaaltı Sahili’nin halka açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Türel’e teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle