Hoşgeldiniz  

Türel; Konyaaltı Antalyalıların oluyor

SEMİH KÖKEN | 19 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Menderes Türel, “Konyaaltı’nı CHP ve MHP’ye rağmen halka açacağız”
akdeniz sanayi genel kurulu (1)
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı’nı CHP ve MHP’ye rağmen sahipsiz bırakmayacaklarını ve halka açacaklarını söyledi. Seçimden önce yaptığı tüm konuşmalarda mazeret belediyeciliği yapmayacağını, mazeretlerin arkasına sığınmayacağını ifade eden Türel, Belediye Meclisi’nde CHP ve MHP’nin oyları ile çözümsüzlüğü itilmek istenen Konyaaltı Sahili sorununu çözdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, encümen yetkisini kullanarak Konyaaltı’nda 3 yıl boyunca Antalyalılara hizmet edeceklerini belirtti. Türel’in bu girişimi ile binlerce şezlong, şemsiye sehpa ücretsiz olarak Antalyalıların emrine sunuldu. WC ve duşlar ücretsiz olurken, belediye tarafından işletilecek olan büfeler eskiye oranlara çok daha ekonomik fiyatlarla hizmet verecek. Antalya Defterdarlığı’nın ağır kiralama şartlarına rağmen Konyaaltı sahilini ücretsiz olarak halka açmayı planlayan Türel her türlü fedakarlığı yaparak ücretsiz plaj hizmeti vereceklerini kaydetti. Başkan Türel, ulaşımda olduğu gibi sahil işletmesine de halka hizmet olarak baktıklarını ve bunun için her türlü fedakarlığı yapacaklarını ifade etti.
******************
Akdeniz Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalılara bekledikleri müjdeyi verdi ve muhalefetin tüm engellemelerine rağmen Konyaaltı sahilinin halka ücretsiz olarak açılacağın söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisindeki on yıllık yetki yerine Belediye Encümeninin 3 yıllık yetkisini kullanacaklarını ifade eden Türel, planladıkları gibi 7 bin şezlongu, 3 bin 500 şemsiye ve sehpayı ücretsiz olarak vatandaşın emerine sunacaklarını kaydetti. Türel, WC ve duşlardan hiçbir ücret alınmayacağını ifade etti.
CHP VE MHP HİZMET ETTİRMEYİZ DEDİ
Kendilerinin, Konyaaltı’nı halka açmak için Büyükşehir Belediye Meclisinden 10 yıllık yetki istediklerini hatırlatan Türel “Biz hizmeti yapmak için 10 yıllık yetki almak istediğimizde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri ittifak yaparak, sayısal çoğunluklarını kullanarak bize , ‘Sen bu hizmeti yapamazsın’ demişler ve gereken yetkiyi vermemişlerdir. Biz bütün hazırlıklarımız yapmışız, Konyaaltı’nı halkımıza açık ücretsiz olarak her türlü hizmeti vermek üzere yetki istemişiz ama bir bakıyorsunuz Büyükşehir Meclisinde CHP ve MHP ‘hayır sen bu hizmeti yapamazsın’ diyor. Hani biz halk için seçilmiştik. Hani biz halka hizmeti önemsemiştik. Ne oldu” dedi. Konyaaltı’na küçük olsun bizim olsun zihniyeti ile yaklaşıldığını kaydeden Türel, “Konyaaltı Belediyesi’nin yetkisinde olmazsa orada çöp dağları oluşsun, asayiş olayları olsun” yaklaşımı sergilendiğini kaydetti.
CHP KENDİ GİRİŞİMİNİ REDETTİ
Konyaaltı sahilinin tahsis talebini CHP’li Mustafa Akaydın’ın 21 Şubat tarihinde yaptığını hatırlatan Menderes Türel, “Konyaaltı’nın tahsis talebini Milli Emlak Müdürlüğü’ne 21 Şubat tarihinde CHP’li Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin talebi nisan sonunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülmüş ve Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis yapılmıştır. Geçmişte CHP’nin burada hizmet yapalım diye talep ettiği Konyaaltı sahili seçimlerden sonra Büyükşehir’de Ak Parti olunca yine CHP’li Meclis üyeleri tarafından hizmet edilemez hale getirilmek istenmiştir. Bunu nasıl yorumlayabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
MAZERETLERİN ARKASINA SAKLANMAYIZ
Kendilerinin mazeretlerin arkasına hiçbir zaman sığınmayacağını, amaçlarının hizmet etmek olduğunu kaydeden Türel “ Biz çözüm üreten belediye olacağımızı seçimlerden önce söylemiştik. Büyükşehir Meclisi bize bu yetkiyi bize vermedi diye bu mazeretin arkasına sığınarak Konyaaltı’nı sahipsiz bırakamayız. Konyaaltı’nı çöp dağlarına teslim edemeyiz. Konyaaltı Belediye Başkanı bizzat kendisi ret oyu kullanarak, Konyaaltı’nı kaderine terk eden CHP’lilerin içerisinde yer almıştır. Biz bunu kabul edemeyiz” şeklinde konuştu.
KONYAALTINDA ENCÜMEN YETKİSİNİ KULLANIYORUZ
Konyaaltı’nda encümen yetkisini kullanacaklarını ifade eden Türel “ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Antalya’ya bizim yapmak istediğimiz hizmetleri gasp etmek isteyenlere karşı gereken tedbirleri aldık. Şimdi encümen kararıyla Konyaaltı sahilinin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi hususunda gereken izni almak suretiyle burada Büyükşehir Meclisi yetkisindeki 10 sene yerine, encümen yetkisindeki 3 senelik yetkiyi kullanarak yine Konyaaltı’nda ücretsiz hizmetleri en iyi şekilde vereceğiz. Ne kadar CHP istemese de, MHP istemese de biz evelallah çözümü bulduk. Onlar istedikleri kadar Konyaaltı’na hizmet edemezsiniz diye yırtınıp dursunlar.Bizim için siz önemlisiniz, Antalya önemli, Antalyalı önemli” dedi.
ÜCRETSİZ PLAJ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIK YAPACAK
Menderes Türel, Konyaaltı sahilini Antalya Deftardarlığı’nın sunduğu ağır kiralama şartlarına rağmen ücretsiz olarak halka açacak. Yıllık 1 milyon 80 bin lira kira bedeli gibi ağır şartları gerekli her türlü fedakarlığı yaparak halka yansıtmama kararı alan Türel, daha önce yaptığı konuşmalarda sahil işletmesine ulaşım hizmeti gibi halka hizmet olarak baktığını ve bunun için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu söylemişti. Defterdarlığın ortaya koyduğu şartlar kamuoyunda “Menderes Türel Konyaaltı’nı Defterdarlığa rağmen halka açacak” yorumlarına neden olmuştu. Antalya Defterdarlığı’nın şartlarına göre; “Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili 2012 yılında Antalya Defterdarlığı aleyhine açtığı ve Danıştay’da temyiz aşamasında devam eden davadan, yargılama giderlerini de üstlenerek kayıtsız şartsız feragat edecek. Protokol imzalanmadan önce Büyükşehir, Konyaaltı’nda kiraya konu Beach Park ve Antalya Limanı arasında kalan yaklaşık 5 kilometrelik sahil bandında Kıyı Kanunu hükümlerine aykırı tüm yapı, tesis ve düzenlemeleri mevzuata uygun hale getirecek. Söz konusu protokol metninde Defterdarlık, kira bedelinden önce bu şartların yerine getirilmesini isterken, yerleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce koordinatlı haritada belirtilmiş 18 büfe, 15 duş yerinin ilk yıl kira bedelini de 1 milyon 80 bin TL olarak belirledi. Büyükşehir Belediyesi, ilk yıl kira bedelinin dörtte birini protokolün düzenlenmesinden önce, kalanı ise üçer aylık dönemler halinde üç eşit taksitle ödeyecek.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle