Hoşgeldiniz  

Türel: “Hizmet açığını kapatmak zorundayız”

SEMİH KÖKEN | 05 Aralık 2014 | Antalya Haber A- A+

akdeniz sanayi sitesi (4) akdeniz sanayi sitesi (1) akdeniz sanayi sitesi (2)

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltıda buluştu. Siyasete girmeden önce, siyasi hayatında, seçim kazansa da kaybetse de sürekli esnafla iç içe olduğunu belirten Türel, “Hayatımız boyunca hep geçmişimize bağlı yaşadık. Geçmişimizi unutmadan yaşamaya çalıştık. Çünkü bu makamlar kimseye baki değil. Biz bu topraklarda doğmuşuz, hakkın rahmetine kavuştuğumuzda da yine bu topraklarda olacağız. O yüzden sizlere hizmet bizim en büyük görevimiz” dedi.

 

MENDERES TÜREL SEÇİLDİĞİNDE SİZLER SEÇİLMİŞ OLURSUNUZ

 

Dertlerinin Antalya’ya hizmet olduğunu ifade eden Türel, “Her zaman şunu söylüyoruz Menderes Türel bir yerde bir göreve seçilirse sizler seçilmiş olursunuz. Menderes Türel milletvekili olmuşsa siz milletvekili olursunuz. Belediye Başkanı seçilmişse buradaki esnaf kardeşlerim belediye başkanı olmuş demektir. Siz ne diyorsanız onu yapmanın mutluluğu yaşayarak Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Bizler hep sizlere layık olmanın gayretini ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

 

5 SENEYE 19 KAVŞAK SIĞDIRMAK ZORUNDAYIZ

 

Başkan Türel, Antalya’nın rakipleri koşa koşa ilerliyorken, geçen dönem sınıfta kaldığını, 5 sene de 15 sene kaybettiğini söyledi. Türel şöyle konuştu: “Ben 2009 seçimlerinden önce 10 kavşak yapacağımı söylüyordum. Şimdi yıl 2015, 19 kavşak yapmak zorunda olduğumuzu söylüyorum. Niye? Çünkü geçen dönemde yapılması gereken kavşakların hiç birisi yapılmadı. Halbuki bu dönemde 10 kavşak yeterliydi. Açığı kapatmak zorundayız. Şimdi 10 senede yapılacak 19 kavşağı, 5 seneye sıkıştırmak zorundayız.”

 

HER NİMETİN KÜLFETİ VAR

 

Yapılacak hizmetlerin kolay olmadığını anlatan Türel, “Her nimetin bir külfeti oluyor. Mevlana Kavşağı’na bir üst geçiş ekleyip üç katlı kavşak haline getireceğiz. Bunun için yakında trafiğe kapatacağız. Şu an alternatif yol güzergahları üzerinde çalışıyoruz. Alternatif yollar şunlar desek de alışıncaya kadar zaman geçiyor. Trafik sıkışıklığını ne kadar ön görsek de alışma sürecinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bunları yine yaşayacağız” dedi.

 

Bunu raylı sistem çalışmaları sırasında da gördüklerini ifade eden Başkan Türel şunları söyledi: “Menderes Türel olarak hizmet ederek seçim kaybetmiş olmanın gururuyla siyaset tarihindeki yerimizi aldık. Tren dedikleri raylı sistem Menderes Türel’e seçim kaybettirdi. Tren dedikleri şey Antalya’nın en büyük yatırımı hala. Daha büyük bir yatırım yapılmadı. Allah’ın izniyle şimdi ondan daha büyük projeleri gerçekleştirileceğiz.”

 

KAMYON GARAJINI ÇÖZECEĞİZ

 

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin kamyon garajı sorununu da çözeceklerini ifade eden Türel, “Kamyon garajı olarak düşünülen alan planda okul ve yeşil alan olarak planlanmış. Bunu yapabilmemiz için yerine başka bir yerde emsal bir alan göstermemiz lazım. Yoksa iptal olabilir. İşimizi sağlam yaptığımızda bir sorun olmaz. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ile görüştüm. Kepez bölgesinde yeşil alan olabilecek alternatif bir alan arayışına başladık. Bulduğumuz takdirde en kısa zamanda çözeriz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle