Hoşgeldiniz  

Türel, ‘Festivaller güçlenerek sürecek’

SEMİH KÖKEN | 05 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altın Portakal Film Festivali ve Uluslararası Piyano Festivali ile ilgili, “Festivaller en güçlü şekilde yoluna devam edecek” dedi. Başkan Türel AKSAV’ı devir almak zorunda olmadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde AKSAV’da yaşanan genel kurulun ardından kamuoyuna yansıyan tereddütlere açıklık getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKSAV’ı neden devir almadığını açıkladı. Başkan Türel, AKSAV’da tablonun vahim olduğunu belirterek şöyle konuştu: “AKSAV’da durum mali olarak ve özellikle bazı hukuki olmayan ödemelerle ilgili vahim. Bunlarla ilgili belgeler de elimize geliyor. Hukuk nezdinde soruşturulmasını talep edeceğiz. Vahim iddialar var. Kirin pisliğin içine batmış hiçbir derneği ve vakfı almak zorunda değiliz. Kim batırdıysa hesabını versin. Hukuken almak zorunda değiliz. Bunların göstermiş olduğu faaliyetleri hiç aksatmadan şirketlerimiz vasıtasıyla yaparız. Altın Portakal Film Festivali bizim dönemimizdeki gibi arzu edilen dünya starlarının geldiği Yeşilçam yıldızlarının olduğu Türk Sineması’nın kalbinin attığı, uluslararası sinemanın en ağır şekilde hissedildiği bir festival olarak gerçekleştirilecek. Bu konuyla ilgili Kültür Bakanımızla Cannes Film Festivali’ne birlikte gideceğiz. Ona uygun temelleri orada atacağız.”

SAY’IN TAVRI SAYGISIZCAYDI

 

Piyano Festivali’nin de aynı şekilde devam edeceğini belirten Türel, kendisinin piyanist yönü olduğunu hatırlatarak, “Piyano Festivali bizim dönemimizde uluslararası platforma taşıdığımız marka değeri olan bir festivaldi. Sanat Yönetmeni Fazıl Say’dır. Fazıl Say ile ilgili seçimlerden önce birçok kez TV programlarında konuştum. Siyasi söylemlerinin beni ilgilendirmediğini, dostluğunun arkadaşlığının benim için önemli hatta bir şeref olduğunun altını çizdim. Twitter’dan benimle ilgili şahsıma karşı yakışıksız tavır sergilemesi saygısızcaydı. Piyano Festivali konusunda kendisinin tavrını bekleyeceğiz. Fazıl Say’lı, ya da Fazıl Say’sız Antalya Uluslararası Piyano Festivali en güçlü şekilde yoluna devam edecek” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle