Hoşgeldiniz  

Türel: Devraldığımız borcu kimse konuşmuyor

Semih Köken | 24 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

BAŞKAN Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’ne 2014 yılında 19 ilçeden gelen toplam payın, ASAT’ın tek başına Manavgat’a yaptığı yatırımın yarısı bile olmadığını belirterek, “İlçelerden gelen payı herkes konuşuyor, ancak devralınan borçları kimse gündeme getirmiyor. Gelen pay 128 milyon lirayken Büyükşehir ve ASAT’a geçen borç 365 milyon liradır” dedi.

Büyükşehir Yasası dolayısıyla ilçe belediyelerden Büyükşehir Belediyesi’ne kesilen payların siyasi çevrelerce tartışma konusu yapıldığını söyleyen Başkan Türel, gelen payın misli misli fazlasını ilçelere yatırım olarak kazandırdıklarını açıkladı. Kesilen payları tartışma konusu yapanların, Büyükşehir’in ilçelere yaptığı milyonluk yatırımları ağızlarına almadığını ifade eden Türel, 19 ilçeden 2014 yılı Nisan- Aralık döneminde Büyükşehir’e aktarılan toplam payın 128 milyon lira olduğunu, bunun sadece ASAT’ın Manavgat’ta tamamlanan ve devam eden yatırım miktarının yarısı olduğunu açıkladı.

MİSLİ FAZLASI YATIRIM YAPTIK

Başkan Türel şu bilgileri verdi:

“2014 yılında Büyükşehir katkısı için Manavgat ilçe belediyesinden kesilen İller Bankası katkı payı sadece 12 milyon TL’dir. Bizim sadece önceki gün hizmete açtığımız Manavgat Arıtma Tesisi 43 milyon liralık yatırım. Manavgat’ta ASAT’ın toplam yatırımı ise 283 milyon lira. Yani gelen payın yaklaşık 20 misli fazlasını sadece altyapı olarak Manavgat’a kazandırmışız. Buna Büyükşehir’in diğer hizmetleri dahil değil. 2014’te Alanya’dan gelen pay 16.5 milyon lirayken, yine sadece ASAT dolarak Alanya’da içme suyu, kanalizasyon, arıtmaya yaptığımız yatırımın bedeli 116 milyon lira. Yani gelen payın 10 misli fazlası. Bunun içinde Ak Köprü gibi diğer yatırımlarımız yok. Aynı şekilde Korkuteli’nden gelen pay 3 milyon lirayken, bizim bu ilçemizde altyapıya ve yollara harcadığımız bedel 40 milyon liranın üzerinde. 1.5 milyon lira pay gelen Demre’ye ASAT’ın yatırımı 20 milyon liradır. Buna temelini attığımız meydan, sahil düzenlemeleri dahil değil.”

BORÇLARI KİMSE DİLLENDİRMİYOR

İlçelerden ve kapanan beldelerden ASAT ve Büyükşehir Belediyesi’ne geçen borçları kimsenin gündeme getirmediğini aktaran Türel, “Gelen pay 128 milyon lirayken Büyükşehir ve ASAT’a geçen borç 365 milyon liradır” dedi.

Alanya Belediyesi ve ilçede kapanan beldelerin toplam 81 milyon lira borcunu Büyükşehir Belediyesi’nin devraldığını kaydeden Türel, “Büyükşehir payı olarak 3 milyon lira gelen ve 40 milyon lira yatırım yapılan Korkuteli ilçesinin ve kapanan beldelerin 11 milyon 500 bin lira borcunu da ASAT ve Büyükşehir ödeyecek” diye konuştu.

‘TARTIŞMALARA EN GÜZEL CEVAP’

Bu rakamların ve kıyaslamanın Büyükşehir Yasası ile ilgili tartışmalara en güzel cevap olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, “Gelen para ve borcu kıyaslar, bir de üstüne yapılan milyarlarca liralık yatırımları koyarsanız Büyükşehir Yasası’nın ne olduğunu görürsünüz. Böyle bakıldığında Büyükşehir Yasası’nın ilçelerimize sağlamış olduğu altyapı ve üstyapı yatırımları çok daha iyi fark edilir. Kesilen payları söylerken kazandırılan yatırımları söylememek ne hakka, ne adalete sığar. O yüzden önce bilgi, ondan sonra da fikir sahibi olunmalı ve konuşmalı” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle