Hoşgeldiniz  

TÜREL ÇİN GAZETELERİNİN MANŞETLERİNDE

SEMİH KÖKEN | 08 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

urumci kardeş şehir sözleşmesi (5)

urumci kardeş şehir sözleşmesi (1)

urumci kardeş şehir sözleşmesi (3)9. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu’nun onur konuğu olarak Çin’in Özerk Uygur Bölgesi’nin Başkenti Urumçi’ye giden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’yi ve Antalya’yı anlattı. Turizmin, tarımın, sporun ve kongrelerin başkenti olan Antalya’yı tanıtan Türel, Çinli yöneticiler ve mevkidaşları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi Genel Sekreteri Zhu Hailun ve Urumçi Belediye Başkanı İlham Sabir ile de görüşme yaptı. Bütün İpek yolu Belediye Başkanları adına konuşan Türel “Amacımız Urumçi ile birlikte sürdürülebilir bir iş birliği ve herkesin kazançlı çıkacağı bir kalkınma sağlamak. Bu forum bu kalkınmayı sağlamak için bütün İpek Yolu şehirleri için harika bir fırsat” dedi. Başkan Türel’in temasları bölge gazeteleri tarafından yakından takip edildi.
GAZETE MANŞETLERİNDE
İki ülke ve iki şehir arasındaki ilişkilerin konuşulduğu görüşme bölge gazetelerinin birinci sayfalarında yer buldu. Bölgenin en çok okunan gazetelerinden biri olan Daily Urumçi Gazetesi görüşmeyi “İpek Yolu’nun Başında ve Sonunda” başlığı ile manşetinden duyurdu. Gazete, Özerk Uygur Bölgesi Genel Sekreteri Zhu Hailun ile Başkan Türel’in bütün İpek Yolu Belediye Başkanlarını temsilen yaptığı konuşmaya geniş yer verdi.
URUMÇİ İLE İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ
9. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumunun onur konuğu olarak Çin’de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Özerk Uygur Bölgesi’nin Başkenti Urumçi ile kardeş şehir protokolünün ilk adımı olan “iyi niyet sözleşmesi” de imzaladı. Sözleşmeye Türel ile birlikte Urumçi Belediye Başkanı İlham Sabir imza attı. Türel Antalya olarak diğer ülkeler ve kentler ile kurulacak bağlara önem verdiklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle