Hoşgeldiniz  

TÜREL BATI İLEÇELERİNDE YATIRIM SAĞANAĞINI BAŞLATTI

SEMİH KÖKEN | 10 Mart 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel; Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerini ziyaret ederek hem hayata geçirilecek hizmetleri anlattı hem de yüz milyonlarca liralık dev yatırımların müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ve kalabalık bir gazeteci grubu ile ilçelere adeta çıkarma yapan Başkan Türel yeni Büyükşehir Yasası sayesinde ilçelerde yapılabilen hizmetleri anlattı. Türel’in gerçekleştirdiği basın toplantılarına vatandaşlar da katılarak istedikleri soruları sordu. Başkan Türel de tüm sorulara tek tek cevap verdi.

İlk Durak Kumluca

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk adresi Kumluca oldu. Kumluca Belediyesi Toplantı Salonu’nun tamamının dolduğu salonda Başkan Türel Kumluca’ya bir kültür merkezi kazandıracaklarını söyledi. Başkan Türel, Kumluca’nın senelerdir kanayan yarası olan Karagöl İçme Suyu Temini Projesi’nin iki ay içinde tamamlanacağını ifade etti. Kumluca’ya yapılacak olan alt yapı yatırımlarına değinen Başkan Türel “2015 yılında içme suyu yatırımı olarak 3 milyon 610 bin TL, kanalizasyon yatırımı 950 bin TL, Atık su ve arıtma 1 milyon TL olmak üzere toplam 5 milyon 560 bin TL’lik yatırım yapılacak. 2016 yılında Kumluca’ya içme suyu, kanalizasyon, atık su ve arıtma yatırımlarında, 20 milyon 200 bin TL yatırımı olacak. Kumluca iki yılda 25 milyon 760 bin TL yatırım alacak” dedi.

Başkan Türel Kumluca’ya şu müjdeleri verdi; “Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan Adrasan İmar Planı, bakanlığa teslim edildi. Kısa sürede onaylanması bekleniyor. Kumluca Entegre Katı Atık Çevrim Tesisi proje çalışmaları bu yıl tamamlanacak ve 2016 yılında yatırım yapılacak. 500 dekar arazinin sulanabilmesi için planlanan Yenicepınar Sulama Suyu Projesi hayata geçecek. 225 dükkanlık Mavikent-Beykonak Toptancı Hal Projesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, Kumluca’da; içerisinde tiyatro, toplantı, seminer ve çok amaçlı sergi alanlarının bulunacağı bir Kültür Merkezi yapacak. Kumlucalıların denize girebileceği, sosyal donatı alanları, spor tesisleri, piknik alanlarını içerisinde bulunduran Beykonak Mesire Alanı Projesi ise 3 milyon 100 TL’lik bir yatırımla, 2016 yılı yaz sezonuna yetiştirilecek. Kumluca’ya 30 kilometre sathi asfalt, 5 kilometre sıcak asfalt ve yol bakım çalışmaları kapsamında 1 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirilecek.”

Finike’ye Alt Yapı Müjdesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in ikinci ziyareti ise portakalının ünü dünyaya yayılan Finike’ye oldu. Finike’ye yapılacak yatırımları anlatan Menderes Türel, önce Adliye Sarayı ve Devlet Hastanesi’nin kazandırılması için Bakanlıklar nezdinde yaptığı girişimleri vatandaşlarla paylaştı. Adliye Sarayı için 6 Nisan’da ihaleye çıkılacağının müjdesini veren Türel, hastane için de yakın tarihte ihaleye çıkılacağını açıkladı. “Sahilkent’te 5 bin 730 metrekare kullanım alanına sahip olan bir hal projesi gerçekleştirilecek. Finike’ye yapılacak

alt yapı hizmetlerini sıralayan Başkan Türel “2015 yılında 5 milyon 350 bin TL içme suyu yatırımı, 23 milyon 700 bin TL’lik ise kanalizasyon yatırımı olmak üzere toplamda 29 milyon 50 bin TL’lik yatırım yapılacak. Finike’ye 2016 yılında ise 6 milyon 800 bin TL’lik bir bütçe ayrıldı. Arif-Yalnız, Gökçeyaka-Gökbük köyleri sulama tesisi projesi ise 3 milyon TL maliyetle, 5 bin 800 dekar arazinin sulamasında kullanılacak. Kapalı sistem sayesinde su kayıpları da en asgariye indirilecek” dedi.
Finike Öğrenci Yurdu Yapılacak
Büyükşehir Belediyesi olarak Finike’ye bir yurt yapacaklarını ifade eden Başkan Türel, 3 bin 800 metrekare arazi üzerinde ortaöğretim öğrencilerinin faydalanacağı yurt binasının proje çalışmasını başlattı. Finike’ye yol yapım çalışmaları kapsamında 10 kilometre sıcak asfalt, 20 kilometre sathi kaplama asfalt yapılacağını kaydeden Başkan Türel “Finike Girişi Meydan Düzenlemesi Projesi kapsamında ise 19 kilometrelik yol uzunluğunda 220 dekar alanı kapsayan ağaçlandırma, sulama sistemi ve kavşak düzenlemesi gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

Demre Avrupai Bir Görünüme Kavuşacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, ikinci güne ise sabahın erken saatlerinde başladı. Finike ASAT hizmet birimini açan Türel, Finike Belediyesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Demre’ye geçen Başkan Türel, Demre Meydanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Menderes Türel, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak basın toplantısının yapılacağı salona girdi. Toplantı Salonu tıklım tıklım dolarken, birçok vatandaş ise dışarıda kaldı. Demre’ye 2015 yılı ve 2016 yılında yapacağı projeleri açıklayan Türel, tek tek Demre’de faaliyete geçecek projeleri açıkladı.

Demre Kanalizasyon Ağı İle Örülecek

Noel Baba Kilisesi ile dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olan Demre’de Büyükşehir Belediyesi, Belediye-Kilise Medyanı ve Kapalı Yol Düzenlemesi gerçekleştirecek. 24 bin metrekare alanı kapsayan projeli ile Demre Medyanı Avrupai bir görümüme kavuşacak. Demre’ye 3 milyon 350 bin TL içmesuyu, 10 milyon 800 bin TL kanalizasyon ve 1 milyon atıksu ve arıtma yatırımı olmak üzere 2015 yılında 15 milyon 150 bin TL yatırım yapılacak. 2016 yılında ise Demre altyapıya 3 milyon 850 bin TL’lik bir ödenek ayrılacak. Büyükşehir Demre Beymelek’te 125 kilometre yapacağı kanalizasyon hattı ile Demre bir ağ gibi örülecek. Başkan Türel, Beymelek kanalizasyon hattı projesini açıklarken “Bu çalışma Demre’den Antalya’ya 125 kilometrelik yol gibi” deyince salonda büyük bir alkış koptu.
Büyükşehir, Demre’de 852 metrekare inşaat alanına sahip 10 büyükbaş, 40 küçükbaş kapasiteli mezbaha yapacak. Demre Sahil Düzenlemesi Projesi kapsamında ise 1500 metrelik sahil bandında yürüyüş yolları, peyzaj alanları, sosyal mekanlar ve seyir alanları yapılarak Demreli vatandaşlara yeni bir yaşam alanı kazandırılacak. Demre’ye 2015 yılında 20 kilometre sathi kaplama ve 5 kilometre sıcak asfalt yapılacak.

Fatma Ninenin Mutluğunu Paylaştı

Başkan Türel, basın toplantısından sonra Demre ASAT hizmet birini ve Gündüz Kreş ve Bakımevi’nin açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in, Batı gezisinde bir başka önemli ziyaret ise 86 yaşında evinin musluklarından su akan Fatma Nine’ye oldu. Demre’nin Yavu Mahallesi’ne bağlı dağlık bir alanda yaşayan Fatma Nine ziyaretten büyük
memnuniyet duydu. Başkan Menderes Türel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Fatma Nine’yi anlatan videoyu izletti. Türel, Fatma Nine’ye bir de televizyon hediye etti.
Kaş Alt Yapısına 105 Milyon
Menderes Türel, basın toplantısı için salonu dolduran vatandaşlara Kaş’a yapacağı çalışmaları anlattı. Büyükşehir, Kaş’da 2015 yılında 20 milyon 850 bin TL içme suyu, 3 milyon 137 bin TL kanalizasyon ve 250 bin TL atıksu arıtma yatırımı olmak üzere toplam 24 milyon 37 bin TL altyapı yatırımı gerçekleştirecek. Kaş ilçesine en büyük yatırım ise 2016 yılında gerçekleşecek. 2016 yılı için Kaş’ın altyapısına 80 milyon 150 bin TL bütçe ayrıldı. İki yıl içerisinde Kaş için sadece altyapıya 104 milyon 137 bin TL yatırım yapılacak. Kaş ve Demre arasında kurulacak Katı Atık Çevrim Tesisi’nin 2016 yılında kurulması planlanıyor. Kaş-Kınık Toptancı Hal Projesi ise 673 bin metrekare alanda kurulacak.
Kaş merkezinde kalan ve mevcut haliyle yetersiz kalan Otogar içinde Büyükşehir Belediyesi Kaş Merkezi 7 kilometre uzaklıkta Kaş Ağullu Terminal Proje çalışmasına başlandı. 2016 yılında Ağullu Terminal Projesi’nin bitirilmesi planlanıyor. Büyükşehir Kaş İlçesi’nin yol çalışmaları kapsamında ise 38 kilometre sathi asfalt, 10 kilometre ise sıcak asfalt çalışması yapacak. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Kaş-Kalkan arasındaki şiddetli fırtına ve yağışlı havalarda meydana gelen afet çalışmalarına 2 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı.
Bu yatırımlarla birlikte Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’ın sadece altyapı yapı yatırımına 73 milyon 697 bin TL, 2016 yılında ise 111 milyon TL harcayacak.
Menderes Türel’in iki günlük Batı ilçeleri gezisi gecenin geç saatlerinde Demre Tırmısin köyü ziyareti sonrasında Antalya’da noktalandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle