Hoşgeldiniz  

Türel: Atatürkçülük lafla olmaz

Semih Köken | 23 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Dışİşleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Otobüsçüler Odası üyeleri ile bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu ulaşımda yeni kart sistemine en geç yılbaşından önce geçileceğini söyledi. Halk Kart’ın tasfiye işlemlerine 1 hafta içinde başlayacaklarını kaydeden Türel, vatandaşların mevcut kartlarını ve bakiyelerini yeni kurulacak ve Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek sistemde de kullanabileceklerini belirtti.

Antalya’da herkesin hayat standardının yükselmesi, özellikle de esnafın işlerinin kolaylaşması için çalıştıklarını, projeler ürettikleri belirten Dış İşleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, “Tüm Antalya’yı kolay ulaşılabilir bir şehir yapıyoruz. Antalya’yı Anadolu’ya otoyollarla ve hızlı trenlerle bağlıyoruz. Tüm dünya Antalya’ya kolay gelebilsin diye üçüncü havalimanını yapıyoruz. Şehrin her yeri şantiye halinde, köprülü kavşaklar, yol düzenlemeleri yapılıyor. Başkanlarımız Menderes Türel, Hakan Tütüncü, Karayollarımız hep birlikte omuz omuza verdik Antalya’nın trafiğini rahatlatmak için çalışıyoruz. Köprülü kavşaklarla, havalimanına, Serik’e, Belek’e giderken her tarafı rahatlatıyoruz. 12 ay yaşanabilir bir Antalya istiyoruz ki sizin işiniz artsın” dedi.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 20 ŞEHRİ ARASINDAYIZ

Antalya’nın dünyanın en güçlü ve güvenilir şehirler ağına girdiğinin belirten Çavuşoğlu, “Antalya dünyanın en güçlü 20 şehrinden biri. Menderes kardeşim gitti. New York’ta Başbakanımızla beraber Antalya’mızı temsil etti ve bu toplantılara katıldı. New York Belediye Başkanıyla Dünyanın en güçlü şehirlerinin Belediye Başkanlarıyla bir şehir nasıl daha güçlü olabilir güvenli olabilir, nasıl ulaşılabilir ve dünyaya nasıl katkı sağlayabilir bunları konuştu. Antalyalıların düşüncelerini paylaştı. Oradan gitti Kanada’ya  Antalya’mız Çiçek Açan Şehirler yarışmasında Dünya birincisi oldu. 5 yıldızı ve Altın madalyayı aldı. İşte böylesine dünya markası olmuş Antalya’ya bu hizmetlerin hepsi yakışır. Hepsi de helal olsun Antalya’mıza. Sizlere Antalyamıza hizmet etmek bizim şereftir, onurdur” diye konuştu.

ESNAFIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugüne yaptıkları bütün çalışmalarda toplu taşıma esnafı ile birlikte dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Başkan Türel, “Esnafın dertlerini çözmek için çalışırsanız esnaf dostu olursunuz. Biz bugüne kadar hem birlik başkanımızla hem de oda başkanımızla yaptığımız bütün çalışmalarda dayanışma gösterdik ve beraber yürüyerek sorunlarımızı çözdük. Oda başkanımız Ali Tüzün’e, yönetimine ve siz değerli esnaf kardeşlerime teşekkür ederim” dedi.

ÖRNEK DAVRANIŞA TEŞEKKÜR

Antalya’da toplu taşıma esnafının uyuşturucu testi ile Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, “Esnafın dertlerini çözmek için çalışırsanız esnaf dostu olursunuz. Biz bugüne kadar hem birlik başkanımızla hem de oda başkanımızla yaptığımız bütün çalışmalarda dayanışma gösterdik ve beraber yürüyerek sorunlarımızı çözdük. Siz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek örnek oldunuz. Dediniz ki biz sizinle uyuşturucu konusunda işbirliği yapmak istiyoruz. Bununla ilgili teklifte bulundunuz ve özellikle sürücülerin testten geçmesi suretiyle uyuşturucu ile mücadele konusunda örnek bir tavır sergilediniz. Elbette her yerde çürük yumurtalar nadirde olsa bulunabilir. Bunları ayıklamak sizin göreviniz. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu çalışmamız sona erdiğinde bunun sonuçlarını esnafımızla birlikte paylaşacağız. Kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye’ye örnek bir çalışma nasıl yapılırmış Antalya’dan bütün ülkemize hep birlikte o güzel fotoğrafı göstereceğiz. Esnafla işbirliği böylesine önemli bir konuda nasıl sonuca ulaşıyor, nasıl Türkiye’de örnek hale gelebiliyor göstereceğiz” şeklinde konuştu.

YENİ KART SİSTEMİ YILBAŞINDAN ÖNCE

Halk Kart sistemini yılbaşından önce uygulamaya koyacaklarını söyleyen Başkan Türel, şöyle dedi: “Sizin talepleriniz her zaman bizim önceliğimiz olmuştur. Talepleriniz içinde ilk sırada kart sisteminin yenilenmesi geliyor. Maalesef bu kart sisteminden hepiniz mağdur oldunuz. Adı Halk Kart’tı ama adının halkla alakası yoktu. Şimdi bu kartla ilgili hukuki süreci tamamladık. Meclisimizden önce eski kartın tavsiyesi sonra yeni kartın kullanımı ile ilgili gerekli kararları aldık. Siz bu kartlar yenilensin diyorsunuz. Büyükşehir Meclisi’nde bakıyorsunuz CHP, MHP olmaz diyor. Esnaf istiyor diyoruz. Bize ne, esnaf bizim umurumuzda değil diyorlar. Biz de siz ne kadar istemezseniz istemeyin biz esnafımızın istediğini yapacağız diyoruz.”

TASFİYE İŞLEMİ 1 HAFTA İÇİNDE

Kartın tasfiyesi ile ilgili işlemleri 1 hafta içinde tamamlayacaklarını belirten Başkan Türel “Tasfiye yazını artık firmaya yazıyoruz. Sonrasında sizin talepleriniz doğrultusunda esnafı mağdur etmeyecek, düzgün bir kart sistemi getiriyoruz. Sistemi herhangi bir şahsın ya da firmanın değil bizzat Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde ve denetiminde olacak şekilde, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. firması marifetiyle kullanılır hale getiriyoruz. Bundan sonra kimse çıkıp da bunun gizli ortağı şuydu buydu diye iftira atamaz. Bunların doğru olmadığı şahsımla ilgili zaten ortaya çıktı. Halk Kart ile ilgili konularda halen benden önceki belediye başkanı yargılanmak suretiyle bunun hesabını veriyor. Burada yapılanların ne kadar hukuki olup olmadığın yüce yargının kararıyla anlayacağız” ifadelerini kullandı.

HALK MAĞDUR OLMAYACAK

Kart sisteminin sahibinin artık belediye olduğunu vurgulayan Türel, şu bilgileri verdi: “Belediye tabii ki hizmet almak suretiyle bazı çözüm ortakları ile çalışacak. Denetim ve organizasyon yetkisinin sadece belediyede olduğu bir sistemi tasfiye ile birlikte derhal, Ulaşım A.Ş.’ye yetkisini vermek suretiyle uygulamaya koyuyoruz. Ulaşım A.Ş. de yeni kartla ilgili çalışmalarını zaten uzun süredir sürdürüyordu. Yeni validatörleriniz en kısa sürede takılmak suretiyle, birkaç ay içinde, yılbaşından önce en geç yeni kart sistemini uygulamaya geçiriyoruz. Toplu ulaşımda nakit para geçmemesi talebiniz yeni kart sistemiyle birlikte hayata geçecek. Elinde Halk Kart bulunduran vatandaşlarımız, kartlarındaki miktarı yeni sistemde de kullanabilecekler. Yeni bir kart alımı söz konusu olacaksa, kartla ilgili bir depozito parası falan da olmayacak, vatandaşlarımıza bila bedel dağıtacağız.”

HERKES EŞİT PAY ALACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yeni kart sisteminde esnaf ve belediye komisyonların eskisi gibi olacağını söyledi. Kart sistemi ile birçok sorunun çözüleceğine dikkat çeken Türel, “Siz diyorsunuz ki herkes eşit pay alsın. Bunu siz diyorsanız biz yapacağız. Herkesin hakkı bir havuzda toplanacak. Herkes o havuzda toplanan paradan az da çalışsa, çok da çalışsa eşit ve adaletli bir şekilde payını alacak. Sistem bu şekilde işleyecek. Bizim adımızda adalet var. Onun için biz adaletli yönetim yapacağız. Rotasyon sistemini getireceğiz.  Bununla çok yolcu olan hatta şu araçlar çalışıyor, az çalışan hatta şu araçlar mağdur oluyor yakınmaları bitecek. Herkes her hatta gidecek, kimse kusura bakmasın” dedi.

DEVİR SORUNUNU ÇÖZDÜK

Göreve geldiklerinde ulaşım esnafının devirle ilgili büyük sorun yaşadığını ifade eden Türel, konuyu hukuki olarak araştırdıklarını ve ATT plakaya geçiş imkanı tanıyarak çözdüklerini anlattı. ATT plakalarla ilgili devir hakkını sağlayacak çözümü ateşi elleriyle tutamayan bazı çevrelerin maşalarıyla yargıya taşıyarak engellemeye çalıştıklarına değinen Türel, şunları kaydetti: “Bu konuda takdir yüce yargınındır. Yargı kararı neyse boynumuz kılcan incedir. Yarın bu yargı kararı aleyhe tecelli ederse ATT plakalara geçmediğimiz takdirde mağdur duruma düşeceksiniz. Geçersiniz geçmezsiniz takdir sizin, bizde baskı yok. ATT plakalara geçmediğiniz takdirde yargıda aleyhte bir karar tecelli ederse o zaman bizim yaptığımız çalışmalar sıfır noktasına geri döner.”

DEMEK Kİ DOĞRU İŞLER YAPIYORUZ

2014 yılında göreve geldiklerinde toplu ulaşımda devir parasının 230 bin lira olduğuna dikkat çeken Türel, bugün devir parasının 400 bin liraya yükseldiğini hatırlattı. Türel, “Demek ki 1.5 senelik sürede bu kardeşiniz sizin için doğru işler yapıyor ki piyasa yükseliyor. Daha da yükselecek. O nedenle sizin taleplerinizi biz geçmişte yerine getirmek suretiyle adımlar attık. Bugün de haklı taleplerinizi hepsinin arkasındayız” diye konuştu.

ESNAFLA YAŞLILAR KARŞI KARŞIYA GELMEYECEK

Hükümetin yaşlıları düşünerek 65 üstü vatandaşların toplu ulaşımdan ücretsiz istifade etmesi konusunda çıkardığı kanunun ardından esnafın mağduriyetini göz ardı etmediklerini belirten Başkan Türel, “Şu anda 65 yaş üstü vatandaşların biniş ücretlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kaynaklarından belediyelere aktarılarak esnafa dağıtılmak üzere bir uygulamaya geçilmesi hususunda kanun çıkartılıyor. Dolayısıyla burada kanun tamam bürokratik süreç var. Bunu da en kısa zamanda inşallah tamamlayacağız ve böylelikle sizlerin mağduriyetini de gidermiş olacağız. Esnafımızla yaşlılarımızı karşı karşıya getiren bu durumdan uygulamaya geçtiğimizde kurtulmuş olacağız.”

CHP’NİN İTİRAZINI İL SEÇİM KURULU REDDETTİ

Antalya İl Seçim Kurulu’nun,  Elmalı İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin anlatıldığı afişlerle ilgili İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararı iptal ettiğini açıklayan Başkan Türel şunları ifade etti: “Kıskanmayın çalışın, çalışırsanız sizin de olur diyoruz ama onlar ancak engellemeye çalışır. Şimdi bakın ben Antalya’ya yapacağımız projeleri bilboardlarda tanıtıyorum. Antalya’da Antalya’daki hizmetlerimizi, Elmalı’da, Alanya’da, Manavgat’ta bütün ilçelerimizde ayrı ayrı büyük hizmetlerimiz, eserlerimiz söz konusu. İşte sayın bakanımla birlikte bunların temellerini attık, açılışlarını yapıyoruz. Biz bunları Büyükşehir Belediyesi’nin büyük projeleri diye sadece seçimde değil her zaman paylaşıyoruz ama bu hizmetlerin bu eserlerin büyüklüğü karşısında ezilenler hemen rahatsız oluyorlar. Gitmişler bu billboardları kaldıralım diye Elmalı’da İlçe Seçim Kurulu’na şikayet etmişler.  Menderes Türel’in bu hizmetlerini vatandaş görmesin istiyorlar. İlçe Seçim Kurulu’ndan o pankartları yani bizim bilboardlarımızın toplatılması kararı almışlar. Aman yarabbi hemen basın toplantıları CHP’nin İl Başkanı sanki seçim kazandılar. Kardeşim bir tane Seçim Kurulu’ndan kararı aldın, o da bilboardları toplatmak için üstünde ne bir parti amblemi var ne bir siyasi slogan var hiçbir şey yok. Sanki ben hukuk dışı işlem yapıyormuşum gibi hemen kamuoyuna beni şikayet ediyorlar.  Neden dolayı biliyor musunuz? O da enteresan. Dilekçeye şunu yazmışlar, fırsat eşitliği yokmuş bu bilbordlarda. E sen de yap aynısından. Fırsat eşitliği olsun. Yapmazsan fırsat eşitliği olmaz. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. İl Seçim Kurulu dedi ki bu bilbordlarda ne parti amblemi var ne de siyasi bir simge var. Aynen yola devam dedi. Şimdi ne oldu? Erken öten horozun başını  siz iyi biliyorsunuz . Artık nasıl bir cevap verecekler, hukuk diyenler yasa diyenler, yönetmelik diyenler, ben de bilmiyorum. Ama bizim hizmetlerimizin karşısında böylesine bir eziklik duyanlar hemen laiklik, Atatürkçülük, cumhuriyet diye sözde siyaset yapıyorlar.”

ATATÜRKÇÜLÜK LAFLA OLMAZ

“Sizler trafikte çileli ömürler tüketmeyin diye kavşaklar yapıyoruz” diyen Başkan Menderes Türel, şunları dile getirdi:“Şimdi Çallı’da bir sıkışıklık var. Bununla ilgili projelerde Karayolları’nı biz de destekledik. Atatürk’ü siyasi bir simge olarak kullananlar yeniden aynı alışkanlıklarıyla konuşmaya başladı.  Neymiş efendim Çallı kavşağındaki Atatürk heykelini kaldırmak içinmiş. Atatürk heykelini de kimseye kaldırtmayız. O kavşağı da yapınca halkımıza sorar o heykelin en görkemli şekilde nereye taşınması gerektiğini halkımızın verdiği talimatlar ile en güzel yere koyarız. Biz sizin gibi Atatürk üzerinden siyaset yapmıyoruz. Biz Atatürk’e layık muasır medeniyet çizgisinde Atatürk’ün vasiyetlerini yerine getiren projeler yapıyoruz. 1930’da Atatürk’ün talimatı olan kara treni şimdi AK Parti iktidarı şimdi hızlı tren olarak Antalya’ya getiriyor. İşte Atatürkçülük böyle olur. Lafla olmaz

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle