Hoşgeldiniz  

Türel: Antalya’yı Birlikte Yöneteceğiz

SEMİH KÖKEN | 05 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+


4 1 - Kopya 2 - Kopya 3 - Kopya

Antalya Esnaf Odalı Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve esnaf odalarının başkanları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Türel, ziyarette yaptığı konuşmada Antalya’da huzurlu bir yaşam, barış içinde bir yaşam olmasının herkesin en büyük temennisi olduğunu söyledi. Başkan Türel, “Biz bunun için Antalya’yı birlikte yöneteceğiz diyoruz. Seçim zamanı bunu çok söyledik. Seçimden sonra genellikle seçilenlerin pek aklına gelmez. Biz seçimden sonra da söylüyoruz. Ben bildiğimi okumaya kalkarsam, millet beni seçti, ben de en doğruyu bilirim dersem, burada ne huzur buluruz, ne de memleket doğru istikamette gider. Hiçbirimizin Antalya tapulu malı değil. Antalya milletimizin tapulu malı. Milletimizin taleplerini göz ardı edemeyiz” dedi.
ESNAFIN SORUNLARI DİNLENECEK
Esnaf odalarının en önemli sivil toplum kuruluşlarından olduğunun altını çizen Başkan Menderes Türel, “Biz mesleki olarak bir çok hususu sizlerle değerlendirmeyi önemsiyoruz. Bir gün oturalım, bende tüm bürokratlarımı alayım, sabahtan akşama kadar, sizi dinleyelim. Bütün sorunlarınızı not alalım. Kısa vadede yapılacakları hemen yapalım, orta vadede, uzun vadede yapılacakları planlayalım. Yapamayacaklarımızı da size izah edelim. Ramazan’dan sonra bu toplantıyı organize edelim” dedi.
AVM SAYISI ANTALYA’YA YETER
Türel, “Antalya’nın yeni bir alışveriş merkezine ihtiyacı olduğu hususunda bir kanaatimiz söz konusu değil. Antalya alışveriş merkezlerine doymuş durumda. Önceki dönemimde bir tane alışveriş merkezine vesile olmadım. Hepsinin startı benden önceki dönemlerde verildi. Ben Antalya’da AVM sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Bir kaynak yaratmak maksadıyla AVM planlanması gerekirse, size geliriz, konuşuruz, anlatırız. Esnafa rağmen iş yapmayacağımızı açık açık söylüyorum” dedi.
KANGREN KISA SÜREDE ÇÖZÜLDÜ
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise Başkan Türel ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek, “Ben 3 ayın Antalya açısından, ticaret açısından, esnaf açısından güzel geçtiğini düşünüyorum. Genelde barışık bir yönetim tarzı sergiliyorsunuz. Antalya’nın istekleri doğrultusunda hizmet veriyorsunuz. İl Özel İdare binası bunun bir örneğidir. Antalya’nın kangren olmuş bir sorununu kısa sürede çözdünüz. Antalya’nın nefes alacağı bir alan oluşacak. Antalya için çok ciddi bir kazanç olacak” dedi. Sevimçok, “Bizim için çok önemli olan bir konuda Konuksever’e AVM yapılması projesiydi. Bu da hızlı bir şekilde çözüldü ve mecliste reddedildi. Bu esnafı çok rahatlattı. Ayrıca, Konyaaltı sahilinde ilk kez yürüdüm. Şezlonglar ip gibi dizilmiş. Sahil pırıl pırıl. Özel sektör olmadan iyi olmayacağı ön yargısı vardı bende. Önyargımın kırıldığını gördüm” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle