Hoşgeldiniz  

Türel, ‘Antalya Kongrelerin Merkezi Olacak’

SEMİH KÖKEN | 03 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Uluslararası Kongre Organizatörlerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, beş yıl sonra Antalya’nın yeni kongre merkezleri, yeni marinalar ve spor merkezleri ile çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirtti. Başkan Türel,  katılımcılara Antalya’da yeni kongreler düzenlemesini tavsiye etti.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Uluslararası Kongre Organizatörleri (ICCA)’nin 53. Genel Kurulu’na katıldı. Genel kurulda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, böyle önemli bir organizasyonda Antalya’da sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Antalya 2 bine yakın konaklama tesisine, yarısı 5 yıldızlı olmak üzere yarım milyondan fazla turistik yatağına,  549 arkeolojik veya tarihi koruma alanına, 175 binin üzerinde toplantı koltuğuna sahiptir. Antalya 18 golf sahası, 100’den fazla futbol sahası, 207 mavi bayrağa sahip olan, turistik geceleme sayısı 70 milyonu aşan, son 10 yılda yabancı ziyaretçi sayısını 3 kat artırmış olan bir turizm merkezidir” dedi.

ORGANİZASYON İÇİN ANTALYA’YI SEÇİN

Başkan Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Antalya’nın toplantı endüstrisi açısından tanıtılmasına imkân veren ICCA’ya ve bu organizasyonun Antalya’da yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Antalya’ya 10 yıl önce gelmiş olan arkadaşlarımız bugün yeni bir Antalya görmüşlerdir. Beş yıl sonra gelecekler de daha modern bir ulaşım sistemi, yeni kongre merkezleri, yeni marinalar, yeni spor tesisleri, binicilik yarışları gibi yeni spor organizasyonları ve daha iyi korunmuş tarihi yerler ve çevre göreceklerdir. Antalya geçenlerde 51. Altın Portakal Uluslararası Film Festivalini düzenledi. Önümüzdeki yıllarda Altın Portakal ismini daha fazla duyacaksınız. Antalya’nın müzik festivallerini ve spor yarışmalarını da daha fazla duyacaksınız. Antalya’nın tarihini, tabiatını keşfetmek için haftalar gerekir. Bu sebeple daha fazla gelmek için yeni fırsatlar, yeni kongreler düzenlemenizi bekliyorum.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle