Hoşgeldiniz  

Tünektepe Teleferiğini 9 Ayda 300 Bini Aşkın Kişi Kullandı

SEMİH KÖKEN | 10 Ekim 2017 | Antalya Haber A- A+

Tünektepe Teleferiğini 9 Ayda 300 Bini Aşkın Kişi Kullandı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaklaşık 9 ay önce hizmete giren yerli ve yabancı 300 bini aşkın kişi kullandı.

 

Antalya‘nın Konyaaltı ilçesinde yaklaşık 9 ay önce hizmete giren Tünektepe teleferiğini yerli ve yabancı 300 bini aşkın kişi kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 milyon 694 bin 818 liraya yaptırılan ve resmi açılışı 11 Şubat’ta Başbakan Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilen teleferiğe, Antalyalılar kadar şehre gelen yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyor.

Sarısu’dan 650 rakımlı Tünektepe’ye 9 dakikada ulaşma imkanı sunan bin 706 metre uzunluğundaki teleferik hattını, şu ana kadar yerli ve yabancı 300 bini aşkın kişi kullandı.

Bugün kapalı havanın hakim olduğu şehirde teleferikle bulutlar arasında zirveye çıkan ziyaretçiler, bir taraftan Akdeniz‘in mavi sularını bir taraftan da Antalya‘yı kuş bakışı izleme fırsatı buldu.

Kahramanmaraş’tan gelen ziyaretçilerden Ahmet Özdemir, Tünektepe’den gördükleri manzaradan çok etkilendiklerini söyledi.

Antalya manzarası önünde bol bol fotoğraf çektirdiklerini belirten Özdemir, “Turizm kenti Antalya‘ya böyle bir tesis kazandıran yöneticileri kutluyorum. Muhteşem bir atmoster. Bulutlar arasında çıktığımız teleferikte müthiş heyecan duyduk. Zirvede gördüğümüz manzara ise muhteşemdi, Antalya adeta ayaklarımızın altındaydı.” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle